Boc: Legea Educaţiei naţionale are ca punct de plecare Pactul Naţional şi Strategia Comisiei Miclea
Premierul Emil Boc a declarat miercuri noaptea, după încheierea şedinţei de Guvern, că Legea Educaţiei naţionale, pentru care îşi va asuma răspunderea, are ca punct de plecare Pactul Naţional pentru Educaţie şi Strategia elaborată de Comisia Miclea, care face parte din programul de guvernare.
Guvernul a mai decis că Directorii de şcoli şi adjuncţii lor nu pot fi membri de partid.
Directorii de şcoli şi adjuncţii lor nu pot fi membri ai vreunui partid politic pe durata mandatului, a decis miercuri Guvernul, propunerea fiind inclusă în proiectul de lege privind reforma educaţiei pentru care Executivul îşi va asuma răspunderea, potrivit unor reprezentanţi ai Executivului.
Propunerea era iniţial cuprinsă în proiectul Legii învăţământului elaborat de Comisia prezidenţială condusă de Mircea Miclea. În proiectul de lege elaborat de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, nu exista vreo precizare cu privire la înscrierea directorilor de şcoli în partide.
Premierul a propus ca proiectul Codului educaţiei să se numească Legea Educaţiei naţionale
Guvernul a luat miercuri decizia de a-şi asuma răspunderea pe toate cele trei proiecte de lege, la finalul unei şedinţe care a durat aproape 10 ore, iar premierul Emil Boc le-a cerut miniştrilor ca sâmbătă, la ora 11:00, să prezinte forma finala a celor trei proiecte, potrivit unor surse ministeriale. Forma finală a proiectelor de lege va include observaţiile şi modificările decise în şedinţa de Guvern de miercuri.
Potrivit aceloraşi surse, scrisoarea prin care birourile permanente ale Camerelor Parlamentului vor fi informate asupra intenţiei Guvernului de a-şi asuma răspunderea va fi trimisă joi.
Emil Boc a spus că cele trei proiecte de lege asupra cărora Guvernul îşi va angaja răspunderea sunt: Legea privind educaţia naţională, Legea privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor cu Comisia Europeană şi FMI.
Citeşte şi Guvernul a decis să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru trei proiecte de lege
VEZI declaraţia premierului Emil Boc