MENIU

Boc le-a cerut sindicaliştilor să renunţe la greva anunţată pentru 5 octombrie

Foto: NewsIn

Premierul Emil Boc le-a solicitat "explicit" liderilor sindicali să renunţe la greva din 5 octombrie.

"Premierul Boc consideră că a fost flexibil acceptând orice îmbunătăţiri ale legii şi a solicitat explicit să convingem confederaţiile să renunţe la grevă. Li s-a solicitat sindicaliştilor mai mult echilibru şi ni s-a propus chiar, dacă renunţăm la grevă, un pact de stabilitate socială", a spus preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu.

Pe de altă parte, preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a precizat că sindicatele pe care le reprezintă vor protesta oricum prin metodele pe care le au la dispoziţie, dar structurile bugetare pe care le reprezintă, precum poliţiştii, nu au voie să participe la greva din 5 octombrie.

Anterior, sindicaliştii au precizat că Executivul a acceptat să introducă în Legea unitară a salarizării în sistemul bugetar o prevedere care să permită efectuarea de corecţii la actul normativ până în 30 iunie 2010, de către o comisie interministerială, la care vor fi reprezentate şi sindicatele.

Reprezentanţii sindicatelor din educaţie, administraţie publică, sănătate şi poliţiştii au anunţat că aproape 800.000 de bugetari vor declanşa o grevă generală de o zi în 5 octombrie şi vor organiza un pichet în jurul Parlamentului pe 15 septembrie, fiind nemulţumiţi de ultima formă a Legii unitare de salarizare pe care Guvernul a anunţat că îşi va asuma răspunderea în Parlament.

După discuţiile de la Guvern, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, pentru NewsIn, că întâlnirea de sâmbătă, pe tema Legii unitare a salarizării, nu a dus la nicio rezolvare imediată, astfel că se menţine calendarul anunţat al protestelor.
Mai multe articole despre:
grevă proteste guvern sindicate negocieri Emil Boc