MENIU

Boc l-a propus pe Vasile Blaga ca interimar la MAI

foto: NewsIN

Premierul Emil Boc a declarat marţi, după ce a trimis la Cotroceni cererea de revocare a lui Dan Nica din funcţia de ministru al Internelor şi l-a propus pe Vasile Blaga interimar, că PSD are "obligaţia şi răspunderea" să facă nominalizarea pe care o doreşte pentru Interne şi să i-o înainteze.

Boc a amintit că a cerut PSD desemnarea unui nou ministru al Internelor, în locul lui Dan Nica, însă nu a primit niciun răspuns, la fel cum nu a primit un răspuns la solicitarea ca PSD să nominalizeze, până la ora 13.00, un interimar din rândul miniştrilor social-democraţi, având în vedere că în termen de 24 de ore nu au luat o decizie privind titlularul definitiv al postului.

"În aceste condiţii, am trimis preşedintelui României propunerea de revocare din funcţie a ministrului de Interne şi, în aceste condiţii, de asigurare a interimatului de către Vasile Blaga, până la nominalizarea de către PSD a unui ministru care să ocupe poziţia oficială în cadrul Guvernului, de ministru al Internelor", a declarat premierul. Boc a amintit că Blaga a mai deţinut funcţia de ministru al Internelor şi poate astfel asigura interimatul, până când PSD va face o nominalizare.

Şeful Executivului consideră că, "în aceste condiţii", social-democraţii au "obligaţia şi răspunderea să facă nominalizarea pe care o doresc" şi pe care să i-o înainteze, pentru ca apoi să fie trimisă de Guvern la Preşedinţie.

Premierul Emil Boc a anunţat marţi, după expirarea celor 24 de ore în care PSD trebuia să facă o nouă nominalizare pentru Ministerul Internelor, că la ora 13.00 trimite la Cotroceni propunerea de revocare a lui Nica, iar până atunci aşteaptă desemnarea unui interimar din rândul miniştrilor PSD. 

Vasile Blaga a discutat luni cu premierul despre posibila asigurare a intermatului la MAI

Vasile Blaga, în prezent ministru al Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, a recunoscut luni că avut deja o discuţie cu premirul Emil Boc pentru asigurarea interimatului la şefia ministerului de Interne.

Blaga a criticat în mai multe rânduri activitatea acestui portofoliu. El a declarat că ministerul de Interne a scăpat fenomenul infracţionalităţii de sub control pentru că este condus de oameni fără suficientă pregătire.

Vasile Blaga a mai ocupat funcţia de ministru de Interne în guvernul Tăriceanu I

Dacă va fi numit ministru de Interne, ar fi pentru a doua oară când Vasile Blaga ar ocupa acest portofoliu. Primul mandat l-a avut în perioada 2005-2007, în Guvernul condus de liberalul Călin Popescu Tăriceanu.

În iunie anul trecut, Vasile Blaga a fost candidatul PDL la Primăria Capitalei, dar a fost învins de Sorin Oprescu în turul al doilea.

De asemenea, Vasile Blaga a condus toate campaniile pentru preşedinţie ale lui Traian Băsescu. Vasile Blaga s-a născut în 1956 la Petrileni, în judeţul Bihor, este căsătorit şi are doi copii. În perioada 1991-1993 a fost prefect de Bihor, iar între anii 1993-1996 a condus Direcţia Regională Vamală Oradea.

După ce Traian Băsescu a devenit preşedinte, Blaga i-a fost o scurtă perioadă de timp consilier pe probleme de apărare, securitate şi siguranţă naţională. De altfel, Vasile Blaga a condus toate campaniile pentru preşedinţie ale lui Traian Băsescu.