MENIU

Boc: Instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria în interes general, nu în interes personal sau politic

Boc: Într-o democraţie nimic nu este mai periculos decât utilizarea tehnicilor vechiului regim
foto: NewsIN

Premierul Emil Boc a catalogat declaraţiile lui Marian Vanghelie cu privire la serviciile secrete drept "foarte grave" şi s-a declarat un susţinător al principiului potrivit căruia "instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria în interes general".

Emil Boc a catalogat declaraţiile lui Marian Vanghelie drept foarte grave din perspectiva implicării statului prin serviciile pe care le are în "bucătării politice interne". "Am cerut rapoarte exprese de la cei abilitaţi cu privire la aceste declaraţii", a precizat Boc care a dorit să îi asigure pe români că ţine la principiul de a nu folosi instituţiile statului în interes de stat sau de partid. 

Boc a declarat că în România "instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria în interes general, nu  în interes personal sau politic".

"Într-o democraţie nimic nu este mai periculos decât utilizarea tehnicilor vechiului regim, tehici securiste în urmărirea politicienilor sau chiar a oamenilor. Reprezintă un atentat la fundamentul democraţiei. Cât voi sta în funcţia de premier, mă voi asigura ca aşa ceva să nu se întâmple faţă de niciun cetăţean. Trebuie să răspundă în faţa legii, oricine pune în practică astfel de practici", a spus Emil Boc.