MENIU

Boc despre declaraţiile lui Geoană: Politicienii să se abţină de la a da recomandări instituţiilor

Foto: gandul.info

"Autorităţile statului trebuie să-şi facă datoria conform legii, indiferent despre cine este vorba, iar politicienii să se abţină de la a da recomandări instituţiilor statului", a declarat premierul Emil Boc, comentând solicitarea lui Mircea Geoană ca DNA să se autosesizeze în cazul averii familiei Băsescu.

"Autorităţile statului să-şi facă datoria în conformitate cu legea, indiferent despre cine este vorba, iar politicienii să se abţină de la a da recomandări sau 'sfaturi' diverselor instituţii ale statului, oricare ar fi ele, şi să încercăm să le respectăm, ca o obligaţie a noastră ca oameni politici şi mai ales demnitari. Dacă nu există din partea românilor încredere în autorităţile statului, statul, în ansamblu, este slăbit", a declarat Boc, marţi, la postul public de radio.

Premierul a comentat, astfel, declaraţia liderului PSD Mircea Geoană care a cerut, luni, autosesizarea DNA în cazul averii familiei Băsescu.

Mircea Geoană a cerut, luni, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, "în mod oficial", să se autosesizeze în cazul "celor 30 de hectare obţinute de Mircea Băsescu" şi a "milionului de euro" pe care l-a avut la dispoziţie Ioana Băsescu pentru a-şi cumpăra un apartament de lux în complexul imobiliar al omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Geoană a cerut de asemenea Parchetului General "un răspuns oficial" în care să explice "de ce un fruntaş pedelist, domnul Costel Iancu, care a fost dovedit cu fapte anti-sociale grave, este judecat în stare de libertate şi domnul Becali, care se pare că a avut fapte anti-sociale destul de grave, este judecat în stare de arest".

La începutul declaraţiei, Mircea Geoană a cerut să precizeze că face aceste cereri "în calitate de preşedinte al PSD şi de preşedinte al Senatului".