MENIU

Boc cere "amenzi usturătoare" pentru lipsa de "cultură ecologică" şi gunoiul aruncat "aiurea"

FOTO: RTV
Boc a căutat şantiere şi a descoperit gropi de gunoi pe DN1.

Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă că va cere săptămânal un "raport expres" Ministerului Mediului şi Gărzii de Mediu privind sancţiunile aplicate celor care "poluează prin toate mijloacele" şi nu aruncă gunoiul în locurile amenajate, luând în calcul schimbarea conducerii celor două instituţii.

Boc a explicat că reacţionează astfel după tot ce a văzut în drum spre şantierul Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, împreună cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

"Din nou am văzut ceea ce fiecare dintre noi, ca români, vedem practic în fiecare zi - rampe clandestine de gunoi, mizerii aruncate peste tot, niciun fel de cultură ecologică în această ţară. Am să cer încă o dată expres ministerului Mediului şi Gărzii de Mediu ca singure sau în parteneriat cu primăriile să aplice amenzi usturătoare pentru tot ce înseamnpă mizerie aruncată aiurea(...) Dacă însă cei de la stat nu-şi fac datoria, Garda de Mediu, ministerul Mediului, îi schimbăm pe cei de acolo. Dacă ei îşi fac datoria înseamnă că trebuie să se resimtă ceva într-un control eficient şi în sancţiuni aplicate acelora care au lene sau nesimţire", a spus Boc.

Premierul a mai precizat că începând de luni va cere, săptămânal, "un raport expres ministerului Mediului şi Gărzii de Mediu, în parteneriat cu primăriile, care şi ele au obligaţii, să ne spună ce au făcut, pe cine au prins". "Dacă nu, le vom aplica sancţiuni autorităţilor dacă nu reuşesc să menţină sub control acest fenomen al poluării prin toate mijloacele", a mai ameninţat Boc."Facem o lucrare la apartament, mergem şi aruncăm molozul la marginea drumului, pentru că nu avem 5 lei în plus să ducem la rampa de gunoi sau să chemăm pe cei abilitaţi, mergem la picnic şi lăsăm pungile cu mizerie la marginea drumului", a exemplificat premierul. El a continuat susţinând că "nici criza, nici sărăcia, nimic altceva nu poate constitui argument să lăsăm în urma noastră atâta debandadă şi atâta mizerie". "E o chestie de cultură, suntem o ţară a UE, cred că românul trebuie să înţeleagă în ceasul al doisprezecelea că dacă fiecare dintre noi nu ne schimbăm comportamentul, nu vom schimba nimic în această ţară", a mai declarat Boc. 

Mai multe articole despre:
şosea Emil Boc gunoaie Garda de Mediu moloz