MENIU

Boc: Aş fi fost un laş dacă aş fi demisionat înainte de dezbaterea moţiunii de cenzură

Foto: Realitatea TV

"Aş fi fost un laş, dacă aş fi demisionat", a spus Emil Boc la Realitatea zilei. Boc este convins că drumul reformelor pe care le-a iniţiat nu mai poate fi oprit.

"Aş fi fost un laş dacă aş fi demisionat înainte de dezbaterea moţiunii de cenzură şi m-aş fi considerat înfrânt, un om bătut. Am spus, după căderea Guvernului, că indiferent ce au făcut parlamentarii, pin gestul pe care l-au făcut, valul reformei de pensii nu va mai putea fi oprit. Întrebarea mea este de ce nu au votat legea pensiilor parlamentarilor, deşi au o au din ianuarie pe masă. După ce a căzut Guvernul, au apărut, tot la nvel declarativ, să spună "noi vrem, depunem un proiect de eliminare a pensiilor". De ce nu l-au votat pe cel pe care îl au în Parlament de nouă luni de zile", a spus Boc.

"Vom ajunge să nu mai avem pensii parlamentare privilegiate, să avem pensii pe principiul contributivităţii şi în acea zi voi fi foarte mândru că gestul pe care l-am făcut, de a merge în faţa Parlamentului, de a pune capul pe masă, la butuc, ghilotinat, a meritat", a mai spus Boc

Premierul interimar a mai spus că nu luptă împotriva unei categorii sociale, atunci când vine vorba de pensiile parlamentarilor: "Vorbesc de nişte principii sănătoase".

Citeşte şi

Boc: În luna decembrie, ar putea exista probleme cu plata pensiilor şi salariilor

Mai multe articole despre:
parlament demisie guvern pensii premier Emil Boc