MENIU

Blogul, cel mai uşor mod de a-ţi crea un brand personal

Foto: realitatea.net
Dragoş Stanca: blogul este o modalitate web 2.0 de a cunoaşte un om

Ediţia Roblogfest de anul acesta este un nou mou impuls în dezvoltarea blogging-ului românesc. Aşa cum spunea Dragoş Stanca, directorul F5- divizia New Media a grupului Realitatea-Caţavencu, blogul este o modalitate WEB 2.0 de a cunoaşte un om.

Un tool la îndemâna tuturor, blogul îţi permite să publici în timp real informaţii, gânduri sau să scrii despre nişe în care eşti interesat: modă, muzică, foto: "Asta poate să facă oricine, inclusiv maică-mea, care poate să-şi facă un blog din trei clicuri", a spus Dragoş Novac, organizatorul Roblogfest.

Partea de personal branding este esenţială în blogging. Mulţi bloggeri au ales pseundonime pentru a-şi crea o identiate on line- Zoso, Piticu.
Dragoş Novac a subliniat faptul că cel mai important lucru este că, din sfera personală, blogul a evoluat spre zona companiilor, iar Roblogfest a încurajat acest lucru: "Cohn & Jansen, agenţia care a câştigat a fost pionier în acest domeniu".

Pe blog, oamenii se exprimă necenzurat, fără a ţine cont de mediul instituţional. Din ce în ce mai mulţi politicieni, companii mari sau jurnalişti independenţi folosesc această formă de exprimare.

"Subiectele din blogosferă au devenit subiecte de pe agenda publică. Un blog foarte conectat poate să schimbe lucruri, miniştri. În acest moment blogosfera şi internetul în general sunt un spaţiu al opiniei libere, total necenzurate, chestie care dereanjează în anumite situaţii, dar care face bine, privind puţin mai larg lucrurile, jurnalismului şi mediului socaial în general",  a adăugat Dragoş Stanca.