MENIU

Blaga spune că nu l-a interesat niciodată să fie premier, nu comentează ce ar face dacă ar fi propus

Foto: NewsIn

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a declarat că nu a fost niciodată interesat să fie premier, evitând să comenteze ce ar face dacă va fi propus, deoarece nu discută situaţii în care nu este şi nu a fost pus.

Întrebat, la ieşirea de la audierile din comisia de Apărare a Camerei, cum comentează faptul că numele său este vehiculat pentru postul de premier din partea PD-L şi dacă ar accepta o asemenea propunere, Blaga a precizat: "Nu m-a interesat niciodată funcţia de prim-ministru, sper că am făcut declaraţiile acestea de multe ori în ultimii trei ani". Totuşi, la insistenţele ziariştilor care l-au întrebat ce va face dacă va fi totuşi propus, Blaga a mai declarat: "Nu vreau să discut astfel de situaţii în care nu sunt, nu am fost pus şi nu sunt pus".

Ministrul demis al Dezvoltării a mai spus că nu-şi permite să discute subiecte de acest fel "în public în general şi cu presa de faţă, mai ales", din respect pentru colegii săi şi pentru partid.

Vasile Blaga a fost întrebat şi de preferinţa pe care Traian Băsescu şi-a exprimat-o la Realitatea FM de a se forma un Guvern PD-L-PNL cu premier democrat-liberal. Blaga a spus că şi el ar prefera o guvernare cu liberalii şi că în acest moment lucrurile sunt mai complicate deoarece PNL are un candidat la Preşedinţie. "Din campania electorală tot spun că în ceea ce mă priveşte mi-aş fi dorit o guvernare şi care era posibilă cu PNL. Nu a dorit-o atunci domnul Tăriceanu şi a plătit cu funcţia în PNŢ (sic!). Acest lucru, pentru că nu aveam nicio incompatibilitate din punct de vedere al construirii unui program de guvernare. Sigur, acum înţelegeţi şi dumneavoastră, au candidat la preşedinţie, lucrurile sunt un pic mai complicate până după 7 decembrie", a declarat el.

Întrebat dacă nu exclude un Guvern PD-L-PNL, liderul PD-L a spus: "Nu exclud".

Numele lui Vasile Blaga a fost vehiculat în ultima perioadă, după căderea Guvernului Boc, inclusiv zilele acestea, ca posibil premier.