MENIU

Blaga reduce 271 de posturi din structurile aflate în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei

Foto: rtv

Ministrul dezvoltării regionale, Vasile Blaga, a anunţat că va comasa trei dintre cele şase structuri din subordinea ministerului pe care îl conduce şi va reorganiza o alta, adăugându-i o nouă Direcţie şi reducând la jumătate personalul, 271 de posturi urmând să dispară.

"Avem în acest moment şase structuri aflate în coordonare, respectiv Agenţia Naţională pentru Locuinţe, Compania Naţională pentru Investiţii, Centrul Naţional pentru Reducerea Riscului Seismic, Centrul de Documentare pentru Construcţii, Arhitectură, Urbanism şi Amenajarea Teritoriului CDCAS, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Urbanism şi Amenjarea Teritoriului - URBANPROIECT Bucureşti şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Constructii şi Economia Construcţiilor INCERC Bucureşti. Ultimele trei se reorganizează, practic se desfiinţează, şi ia fiinţă Institutul Naţional de Cercetare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Durabilă, cu 330 de posturi", a explicat ministrul Vasile Blaga.

O altă modificare anunţată de Blaga vizează Centrul Naţional pentru Reducerea Riscului Seismic, care se reorganizează în Centrul Naţional pentru Cercetare, Dezvoltare, Protecţia Constucţiilor la Acţiuni Seismice şi Alunecări de Teren, care va vaea 17 posturi.

"Prin reorganizarea instituţiei practic reducem 271 de postruri, 240 vacanţe bugetate şi 31 care sunt ocupate şi în acest moment şi după ce legea pe care eu am pregătit-o primeşte avizele vom proceda în a reduce cele 31 de posturi", a spus Blaga.
Ministrul a arătat că economia la bugetul ministerului este de 1,031,000 lei pe lună. De altfel, ministrul a explicat că în primele 6 luni ale anului a existat o reducere a cheltuielilor totale ale ministerului cu 37%,  iar la capitolul cheltuieli de personal s-a înregistrat o diminuare cu 34%, de la 27.594.000 lei, la 18.207.000 lei.

"În ceea ce priveşte ministerul propriu zis, cele 6 instituţii plus ministerul aveau la înfiinţare 1.874 de posturi, la 1 ianuarie 1677 de posturi iar după toate aceste reorganizări mai sunt 1.406 posturi", a spus Blaga.