MENIU

Blaga le-a cerut primarilor să construiască săli de fitness lângă bazinele de înot

Foto: NewsIn

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga, a declarat vineri în oraşul Pecica din judeţul Arad, că le-a cerut primarilor ca la bazinele de înot construite din banii ministerului să fie construite şi săli de fitness, pentru asigurarea fondurilor de întreţinere.

"Începem şi programul pentru bazinele de înot. Aveţi grijă când cereţi bani, pentru că şi bazinele de înot didactice au costuri de întreţinere foarte mari, de aproximativ 15.000 euro pe lună. Apa costă, încălzirea costă, tratarea apei costă. De aceea, trebuie să vă gândiţi şi la surse alternative, să le băgaţi în circutul public. Puneţi o sală de fitness lângă, să fie mai atractiv pentru locuitori şi ca să-l puteţi întreţine", le-a spus Vasile Blaga primarilor din judeţul Arad, prezenţi la întâlnirea de la Pecica, transmite corespodnentul NewsIn.

Administraţia judeţului Arad a solicitat ministerului fonduri pentru construcţia a şapte bazine de înot, însă Vasile Blaga a anunţat că nu vor fi alocate fonduri pentru toate.

"Am văzut că la nivel de ţară s-au făcut 70 de cereri pentru bazine. România nu o să bată niciodată Statele Unite sau Australia la Olimpiadă. De aceea trebuie să fim cu capul pe umeri. O să facem Centrul Naţional Olimpic de la Bucureşti, de la Otopeni, o să facem patru bazine olimpice. O să facem bazine de polo, unde este tradiţie în polo. Adică la Oradea, Arad, Timişoara, Cluj, Bucureşti. Putem face 2-3 bazine, aşa-zis şcolare, în oraşe. Nu vă sfătuiesc să le faceţi în comune pentru că nu o să le puteţi întreţine", a mai spus ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei.

Vasile Blaga a semnat vineri la Arad contractul de finanţare pentru proiectul "Reabilitarea Centrului Istoric Vechi al Municipiului Arad", din cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013.

Valoarea totală a proiectului este de 14,6 milioane euro, din care 11,1 milioane este finanţare nerambursabilă. Tot vineri, Blaga s-a întâlnit în oraşul Pecica cu administraţia locală şi cu primari din judeţ.