MENIU

Blaga către Mircea Geoană: E dificil să guvernezi la Bucureşti cu PD-L, iar în provincie cu PNL

Foto: NewsIn

Vasile Blaga, secretarul general al PD-L, a afirmat că PSD trebuie să-şi clarifice relaţiile din provincie cu PD-L, dar a admis că există şi filiale democrat-liberale care au întârziat încheierea protocolului cu PSD.

"Dacă interpretarea protocolului dintre PSD şi PD-L ar fi fost la fel, n-am mai fi avut nevoie de aceste discuţii. Este dificil să guvernezi la Bucureşti cu PD-L, iar în provincie cu PNL", a declarat Blaga pentru NewsIn, în legătură cu filialele social-democrate care mai au protocoale de colaborare cu liberalii.

Blaga a afirmat că aceste colaborări PSD-PNL s-au închegat după alegerile locale pentru a elimina PD-L din înţelegerile legate de constituirea majorităţilor din administraţiile locale.

Pedelistul susţine că situaţia s-a schimbat după alegeri, iar liberalii sunt singurii vinovaţi pentru că nu s-a constituit un guvern cu PD-L şi PNL. În consecinţă, şi pesediştii ar trebui să-şi reconsidere poziţia iniţială.

Pe de altă parte, Blaga a spus că problemele dintre filialele PSD şi PD-L din anumite judeţe se vor rezolva. "Evident că mai sunt puţine judeţe cu probleme, iar lucrurile vor intra încet-încet pe făgaşul lor normal. Punct cu punct, problemele se rezolvă. Avem şi noi, la PD-L, de rezolvat anumite lucruri. De exemplu, la Vrancea va trebui să vorbim cu colegii noştri de acolo", a spus secretarul general al PD-L, Vasile Blaga.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat luni că filialele au în continuare libertatea de a alege cu cine să facă majoritate pe plan local, susţinând că nu este normal ca PDL să insiste pe noi negocieri, însă a arătat că asemenea discuţii pot fi deschise.

Vezi aici declaraţia completă a lui Mircea Geoană