MENIU

Bilanţul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa pentru anul 2009

Bilanţul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa pentru anul 2009
Bilanţul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa pentru anul 2009

Infracţionalitate în creştere şi lipsa terenurilor de pregătire. Sunt doar două din problemele cu care Inspectoratul Judeţean de Jandarmi se confruntă la final de an. Conducerea instituţiei şi-a prezentat joi  bilanţul.

Anul 2009 pentru Inspectoratul Judeţean de Jandarmi a arătat astfel: peste 5000 de misiuni de asigurare şi menţinere a ordinii publice, cu 21 la sută mai multe ca în 2008, aproape 600 de sancţiuni aplicate, din care 403 amenzi în valoare de aproximativ 161.000 lei, cu 6 la sută mai puţine decât anul trecut.

De asemenea jandarmii au constatat cu 16 la sută mai multe infracţiuni, iar rata de prindere a infractorilor a crescut cu 40 la sută, faţă de anul trecut.

Este un an problematic pentru jandarmi şi datorită faptului că sediul instituţiei, adică clădirea de pe strada independenţei a fost retrocedată. Comandamentul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa ar fi trebuit încă din vară să se mute în sediul Centrului Militar de pe bulevardul Republicii. Mutarea însă va fi decisă în instantă, în cursul lunii ianuarie la Curtea de Apel Cluj.

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi a mai vorbit şi despre lipsa sălilor de sport şi a terenurilor de antrenament. Jandarmii bistriţeni sunt nevoiţi să folosească spaţiile Ministerului Apărarii Naţionale.

Totodată jandarmii sunt îngrădiţi, a declarat comandatul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Ionel Cimuca prin abrogarea hotărârii guvernamentale 427 care le permitea să aplice sancţiuni şi pe linie silvică, printre altele, la faţa locului. În absenţa acestei hotărâri, pot doar să constate şi propună spre sancţionare.