MENIU

BERD va investi 13 milioane euro în reabilitarea transportului urban din Arad

Foto: virtualarad.net

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat sâmbătă că va investi 13 milioane euro pentru reabilitarea unei linii de tramvai şi a unor străzi din Arad, conform unui comunicat al instituţiei.

Noul împrumut face parte din strategia BERD de luptă împotriva crizei economice globale şi oferă finanţare pentru proiecte de dezvoltare a infrastructurii, în absenţa unor surse auxiliare de finanţare. Anunţul băncii vine după ce primăria municipiului Arad anunţa în 29 aprilie că va contracta un împrumut de 13 milioane euro de la BERD, pentru finalizarea lucrărilor incluse în proiectul privind reabilitarea transportului urban, început în urmă cu patru ani.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, declara că obiectivul de investiţie "Transport urban în municipiul Arad" a demarat în 2005, prin aprobarea studiului de fezabilitate şi contractarea unui credit extern de 20 milioane euro, de la BERD.

Rambursarea creditului se va face în perioada 2012 - 2020, în rate semestriale egale. Creditul iniţial de 20 milioane euro este garantat cu venituri proprii ale municipiului, care cuprind impozite, taxe, contribuţii, vărsăminte şi alte venituri cu excepţia celor defalcate din impozitul pe venit.

Proiectul "Transport urban în municipiul Arad" prevede reabilitarea a 16 kilometri de linii de tramvai şi modernizarea a 39 de peroane. De asemenea, este prevăzută reabilitarea a peste opt kilometri de străzi (artere principale de circulaţie), la care se adaugă şi modernizarea semaforizării. Proiectul prevede repararea carosabilului pe 220.000 de metri pătraţi şi trotuare noi pe 15.000 de metri pătraţi.

Mai multe articole despre:
Arad BERD