MENIU

Berceanu: Sindicaliştii CFR pregătesc o grevă generală similară celei de la Metrorex

Tren în Gara de Nord

Ministrul interimar al Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că liderii sindicali din cadrul CFR încearcă să pregătească o grevă similară celei declanşate de Metrorex.

\"Există în prezent modalitatea de a utiliza sindicatele în timpul campaniei electorale marca PSD. Spun acest lucru pentru că, în afară de această chestiune de la metrou, este în curs de pregătire şi o chestiune similară cu CFR-ul. La Craiova s-a dorit o mare manifestare cu ceferişi, cu lideri de sindicat din CFR, care să înfiereze politica PD-L în domeniul sindicatelor. Din păcate ea nu a beneficiat decât de 250 de participanţi\", a spus ministrul Radu Berecanu.

Acesta a punctat că nu crede că acesta este modul în care trebuie făcută o campanie electorală. \"Am vazut acolo pe domnul Molea (lider de sindicat la CFR-n.r.) şi destui alţi lideri de sindicat, precum şi pe domnul Geoană. S-a vrut un fel de dezbatere despre probleme CFR, cum ştiam de săptămâna trecută dspre acest lucru şi i-am spus domnului Molea\", a spus Berceanu.

Acesta a menţionat că CFR-ul, până la ieşirea de la guvernare, a fost condus de PSD, iar liderii acestuia, dacă au ceva de spus despre problemele de la CFR, să o facă în interiorul partidului şi să nu încerce să facă uitate cele 11 luni de guvernare. \"La discuţiile de la formarea Guvernului, la Ministerul Transporturilor PSD a cerut companiile CFR Călători şi CFR Infrastructură \", a adăugat ministrul de resort.

De asemenea, ministrul Transporturilor a spus că nu este cazul să se încerce un alt haos pe calea ferată, mergând pe ideea că acest lucru va avea o anumită influenţă asupra alegerilor.

Peste 1.000 de angajaţi de la Metrorex, din totalul de 4.250, nu au lucrat marţi, în intervalul orar 04.00-16.00, ca urmare a grevei generale pe termen nelimitat. Ei cer începerea negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă, deoarece acesta a expirat la 1 noiembrie, şi majorări salariale de 20%. Ultima majorarea salarială a angajaţilor Metrorex a fost de 23%, în noiembrie 2008. În ultimul an, la Metrorex nu au fost făcute concedieri şi nici reduceri de salariu.

Mai multe articole despre:
grevă protest metrou Radu Berceanu CFR metrorex