MENIU

Berceanu: Necolaiciuc a fost căutat în aşa fel încât să nu fie găsit

Foto: NewsIn

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat joi că "Mihai Necolaiciuc a fost căutat în aşa fel încât să nu fie găsit".

"Cel puţin o lungă perioadă de timp, Necolaiciuc a fost căutat în aşa fel încât să nu fie găsit. Mai depatre, mi-e greu să fac aprecieri la extrădare şi lucruri de genul acesta, pentru că nu prea mă pricep", a spus Radu Berceanu.

Berceanu susţine că nu cunoaşte detalii ale raportului despre Necolaiciuc, pentru că este o chestiune veche, dinainte de mandatul său de ministrul al Transporturilor.

"Eu am mai făcut referiri la anumite probleme pe care le are societatea (SNCFR n. red.), iar unele aveau o provenienţă care ducea spre perioada respectivă (din perioada iulie 2000 - octombrie 2003, când director general al CFR era Mihai Necolaiciuc), încă există nişte patenţi care au fost cumpăraţi la preţuri enorme faţă de preţurile de atunci ale pieţei. Este un caz în care trebuie să se meargă până la capat şi trebuie să avem un răspuns foarte concret. Ce s-a întâmpat şi cine se face vinovat", a explicat ministrul Transporturilor.

Radu Berceanu afirmă că el este responsabil numai de lucrurile care se întâmplă pe durata mandatului său, precizând: "Pentru că în viitor, probabil, va trebui să dau socoteală  anumitor lucruri care s-au întâmplat în mandatul meu".

Fostul director CFR Mihai Necolaiciuc a fost arestat în Statele Unite, conform Palm Beach Post. Necolaiciuc a fost reţinut miercuri de agenţii federali. Necolaiciuc este acuzat că ar fi furat 111 milioane de dolari.

Interpolul a cerut Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, instituţia care a emis mandatul de arestare preventivă pe numele lui Mihai Necolaiciuc, să solicite extrădarea acestuia, conform unor oficiali din Poliţia Române. Potrivit unor surse oficiale, autorităţile române au trimis în februarie 2008, către autorităţile din SUA, cererea de extrădare a lui Mihai Necolaiciuc.

Mai multe articole despre:
Radu Berceanu SNCFR Mihai Necolaiciuc