MENIU

Berceanu: Înregistrarea cu jurnaliştii a ridicat doar o parte din vălul privind şantajul din presă

Foto: NewsIn

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că înregistrarea cu şeful ANI, Cătălin Macovei, şi cei doi jurnalişti, Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac, arată că există persoane care prevalează de calitatea de ziarist pentru şantaj.

"Înregistrarea ridică doar un colţ de văl care acoperă un număr de aşa-zişi jurnalişti. Pe lângă jurnaliştii absolut oneşti, există un număr de personaje mascate în ziarişti care nu au fost niciodată jurnalişti, dar s-au ptitit şi s-au mascat între ei," a spus Berceanu. Liderul PD-L a apreciat că sub aparenţa jurnalismului de investigaţie a apărut un jurnalism de şantaj care vizează nu doar lumea politică, ci şi mediul de afaceri.

"Cei doi şi alţii ca ei au făcut din jurnalismul de investigaţie un jurnalism de şantaj. Şantajul şi mizeria nu sunt neapărat legate de lumea politică, ci şi de lumea de afaceri. Acest tip de personaje trăieşte mai puţin din ceea ce publică şi mai mult din ceea ce nu publică," a spus Radu Berceanu, unul din demnitarii al căror nume este vehiculat în înregistrarea convorbirii între Macovei, Stănescu şi Chireac.

Ziarul "Curentul "a publicat, în ediţia de marţi, un articol însoţit de un fişier audio şi stenograma unei convorbiri care ar fi avut loc, pe 25 septembrie, între şeful Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Cătălin Macovei, şi jurnaliştii Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chireac.