MENIU

Berceanu: Geoană este cel care a numit directori în CFR care nu au legătură cu sistemul

Foto: mersultrenurilor.ro
Funcţiile de conducere din CFR au fost deţinute până acum patru zile de oameni numiţi de PSD, spune Berceanu

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, susţine că PSD se face vinovat pentru problemele existente la CFR, în condiţiile în care funcţiile de conducere din CFR au fost deţinute până acum patru zile de oameni numiţi de social-democraţi. Declaraţia a fost făcută după ce preşedintele PSD a spus că Radu Berceanu ar trebui să îşi dea demisia în urma accidentelor feroviare din ultima perioadă.

\'\'Domnul Geoană uită că am discutat în coaliţie de mai multe ori despre problemele din CFR, despre finanţarea din CFR, despre disponibilizări, despre salarii compensatorii. I-am spus să nu numească directori adjuncţi care nu au legătură cu CFR-ul. Şi totuşi a pus. De exemplu la CFR Călători. M-am rugat de ei să pună un director din sistemul feroviar. Ei au pus un bancher\'\', a spus ministrul Transporturilor.

Radu Berceanu îl acuză pe Mircea Geoană de imoralitate în condiţiile în care, deşi PSD-ul este cel care a condus direcţiile CFR până acum câteva zile, sâmbătă el acuza Ministerul Transporturilor de situaţia gravă existentă la CFR

\'\'Acum am pus nişte oameni care sunt CFR-işti, care nu sunt de la vreun partid sau altul, care şi-au făcut cariera în CFR, şi un secretar de stat care este de asemenea din CFR\'\', a precizat Radu Berceanu.

Preşedintele PSD a spus sâmbătă că ministrul Transporturilor ar trebui să îşi dea demisia, în condiţiile în care au fost atât de multe incidente feroviare în ultima perioadă.

\'\'Suntem împotriva acestui tip de politică în care delăsarea şi lipsa de interes strategic au făcut din calea ferată Cenuşăreasa sistemului de infrasctructură din România. În orice ţară civilizată un ministru al Transporturilor care are trei incidente masive într-un interval de câteva săptămâni, trebuie să îşi pună demisia pe masă. nu mă aştept la domnul Berceanu, multiplu ministru de Transporturi şi Agricultură, să facă vreun gest de onoare\'\', a declarat Mircea Geoană.

Două trenuri de marfă s-au ciocnit sâmbătă dimineaţă
. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 4, sâmbătă dimineaţă. O locomotivă şi un vagon au sărit de pe şine. Nu au fost victime.
Mai multe articole despre:
demisie Mircea Geoană PSD trenuri Radu Berceanu CFR