MENIU

Berbatov, despre naţionala Bulgariei: "Adevărul este că nu avem jucători valoroşi pe majoritatea posturilor"

Foto: Novinite

Internaţionalul bulgar al lui Manchester United, Dimitar Berbatov, a declarat, joi, că cei mai mulţi dintre colegii săi de la prima reprezentativă nu sunt capabili să evolueze la un nivel înalt şi consideră că fotbalul din ţara sa natală se află în impas.

Reprezentativa Bulgariei a învins, miercuri seară, pe teren propriu, scor 6-2, formaţia similară a Georgiei, şi a terminat pe locul 3 în Grupa a 8-a preliminară, ratând astfel calificarea la Cupa Mondială din 2010.

"Rezultatul de ieri nu poate să mascheze realitatea şi, în niciun caz, nu vom scăpa de problemele pe care le avem numai pentru că am marcat şase goluri într-un meci fără miză. Adevărul este că nu avem jucători valoroşi pe majoritatea posturilor. Trei cai nu pot să tragă după ei întreg atelajul", a afirmat atacantul lui United, autorul unui hat-trick în disputa de la Sofia.

Berbatov, care joi a devenit pentru prima oară tată, a atras atenţia asupra nivelului scăzut al fotbalului din ţara sa: "Deşi sunt un optimist incurabil, încă nu pot găsi prea multe motive de a fi optimist. Am văzut de curând un meci din campionatul intern şi m-a luat somnul. Mai avem foarte mult de muncă pentru a putea spera la o prezenţă la un turneu final".

Înainte de jocul câştigat în faţa Gerorgiei, Bulgaria a pierdut, scor 1-4, în faţa naţionalei Ciprului.