MENIU

Becali: Eu am cerut să fie trecut Dayro Moreno pe lista UEFA, nu am vorbit nimic cu Bergodi

Foto: NewsIn

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat, joi, că mijlocaşul Dayro Moreno a fost trecut pe lista UEFA pentru meciurile din Liga Europa la cererea sa, dar nu s-a consultat în această privinţă şi cu antrenorul Cristiano Bergodi.

"Pe Dayro Moreno eu am zis să îl treacă pe lista UEFA, iar Bergodi nu cred că a comentat nimic, pentru că nici nu am discutat cu el. Acum, nu ştiu dacă Dayro va fi sau nu folosit, asta rămâne de văzut. Ceilalţi jucători nu au de ce să fie supăraţi sau să comenteze ceva, pentru că dacă o fac se duc la echipa a doua şi gata. Nu pot ei să creeze conflicte, pentru că nu mai au voie. Trebuie doar să muncească şi să îndeplinească obiectivele", a spus Becali.

Dayro Moreno nu s-a prezentat la reunirea Stelei şi a lipsit de la pregătire aproape două luni, dar în cele din urmă a ajuns la un acord cu oficialii Stelei şi a revenit la echipa a doua a clubului din Ghencea cu care se antrenează de aproximativ două săptămâni. Columbianul nu este pus la punct din punct de vedere fizic, dar, cu toate acestea, el a fost trecut pe lista UEFA a roş-albaştrilor pentru partidele pe care aceştia le vor juca în Grupa H a Ligii Europa.

În ceea ce priveşte faptul că la Steaua atmosfera nu ar fi foarte bună, Becali a ţinut să clarifice situaţia şi a trasat clar şi obiectivele echipei în acest sezon: "La Steaua în acest moment este cea mai bună atmosferă, iar atmosfera este cea mai profesionistă. Atmosfera este cea mai calmă şi cea mai bună şi nu sunt probleme. Orice altceva apare despre Steaua sunt numai minciuni. În acest sezon, jucătorii trebuie să aducă în România Cupa UEFA şi să câştige titlul şi Cupa României. Nu cred că e prea mult, pentru că suntem prea puternici să nu reuşim. Rezultatul de la derby-ul cu Dinamo nu contează, a fost doar o eroare".

Patronul roş-albaştrilor a mai afirmat că este nemulţumit de faptul că trebuie să joace două etape fără spectatori, în urma deciziei Comisiei de Disciplină, şi va cere ca această pedeapsă să fie contestată. 

"Nu o să rămână aşa. O să facem revizuirea aia şi o să fie iar tribunele pline, o să vedeţi. Şi aşa e prea mult două etape. De ce să ne dea atât, că s-a aruncat o torţă mică în teren? Hai să fim serioşi. E o pedeapsă prea drastică şi o să o atacăm. Că mi-ar conveni mie să jucăm fără spectatori sunt numai invenţii. Păi ce, mă duceam eu la Mitică şi îi ziceam să mă suspende, dar să îmi dea şi amendă 400 de milioane? Păi ce sunt nebun să îmi dau singur amendă?", a menţionat finanţatorul.

În altă ordine de idei, Becali crede că naţionala României are puţine şanse în partida cu Franţa şi doar "o minune" îi poate ajuta pe tricolori să treacă de francezi în jocul din preliminariile CM din 2010. Întrebat dacă Romeo Surdu va face faţă la prima reprezentativă în cazul în care va evolua în locul lui Adrian Mutu, Becali a comentat în stilul caracteristic: "Surdu în loc de Mutu? Păi, Surdu nu aude, dar vorbeşte şi vede. Iar Mutu, aude şi vede, dar nu vorbeşte. Deci, dacă ne gândim bine cred că ar fi fost mai bun Mutu. Dar şi Surdu ar fi fost în regulă. Până la urmă, cred că cel mai bine era să fie unul surdo-mut la naţională".

Latifundiarul a uitat şi de conflictul pe care l-a avut cu internaţionalul Adrian Mutu şi este de părere că acesta va avea mult de câştigat după ce a ales să semneze din nou un contract cu firma de impresariere condusă de fraţii Victor şi Ioan Becali.

"Aseară am stat cu Adrian Mutu la masă şi nu a fost nicio problemă, ne-am împăcat. Noi aveam chestia aia cu banii pe care i-am împrumutat eu lui, dar am stabilit că o să îi recuperez la următoarea combinaţie pe care o va face. La următorul lui transfer. În ceea ce priveşte revenirea lui la Victor şi Giavani, au contribuit mult nişte prieteni comuni, care i-au pus pe ei în legătură. Oricum nu a fost mare chestie între ei, de ce să stea certaţi? Toată chestia asta s-a făcut şi ca ei să îl ajute în problema cu Chelsea. Din câte ştiu eu, Giovani a făcut deja nişte demersuri şi a vorbit cu Mourinho. Acum am înţeles că vrea să stea de vorbă cu directorul ăla de la Chelsea, cu Peter Kanyon, iar apoi să stabilească şi o întâlnire cu Abramovic, ca să ajungă la o înţelegere", a conchis Becali.

Mai multe articole despre:
Steaua Gigi Becali Dayro Moreno Europa League