MENIU

Becali: Dacă nu batem Unirea, înseamnă că nu merităm nimic

Foto: NewsIn

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, este încrezător în şansele de a ajunge în Europa League şi într-o victorie în meciul cu Unirea Urziceni. El a mai spus că vrea să ajungă "cel mai cunoscut europarlamentar" cu ajutorul Stelei şi a subliniat că principala cerinţă pe care o va avea de la Cristiano Bergodi ca antrenor va fi ca el să impună echipei un joc în viteză.

"Nu am emoţii că vom rata Europa League. Când se mobilizează, Steaua câştigă. Vom bate Urziceniul. Dacă nu reuşim, înseamnă că nu merităm nimic", a spus Becali, într-o conferinţă de presă.

"Am ambiţia să ajung cel mai cunoscut europarlamentar cu ajutorul Stelei. Vreau ca, în patru, cinci ani, să transform echipa într-o forţă a Europei" a spus Becali.

Referitor la posibila numire a italianului Cristiano Bergodi în funcţia de antrenor principal al Stelei, Gigi Becali a spus: "Din punctul meu de vedere, Bergodi ar cam fi antrenorul Stelei. Am vorbit cu Renzo Rossi să ne vedem după meciul Iaşiului cu Rapid. Bergodi este favorit pentru a prelua Steaua. Eu îi voi cere un singur lucru: joc în viteză, pase în viteză. Nu cred că există vreo posibilitate ca Bergodi să refuze Steaua".

Becali a vorbit şi despre politica de transferuri pe care gruparea din Bulevardul Ghencea o va aborda în această vară, el afirmând că vor fi achiziţionaţi cel mult trei jucători, dintre care doi atacanţi, alţi patru sau cinci urmând să fie promovaţi de la echipa a doua. "E posibil să nu plece niciun jucător, vom avea nişte strategii. Dayro Moreno e talentat, probabil o să rămână la Steaua. Este puţin obraznic şi dacă vreau să-l transfer pe jumătate din banii pe care i-am dat pe el, asta înseamnă că nu îl mai vreau. Vom vedea ce restructurări se vor face după ultima etapă", a punctat Becali, adăugând că dacă va veni la Steaua Dinu Gheorghe "se va ocupa de partea sportivă, iar Argăseală de cea administrativă.

Patronul Stelei a vorbit şi despre cum va premia performanţele obţinute în Ghencea: "În 3-4 ani am de gând ca salariile la Steaua să ajungă în jurul a 100.000 de euro, dar jucătorii vor avea primă de obiectiv de 300.000 de euro, pentru că nu mai vreau să plătesc contraperformanţele. Au venit la mine şi au spus că vor prime. Ce prime? Poate prima la stânga, prima la dreapta... Dacă rămân pe locul 6 vor primi prime, dacă vor ajunge pe 7 vor primi penalizări de 10 la sută din salariu".

În altă ordine de idei, Becali a precizat că va plăti performanţa jucătorilor de la Steaua II, care au promovat în Liga a II-a: "Vor lua 40.000 de euro, trebuie să-i primească".

Finanţatorul grupării din Ghencea crede că mitingul de protest pe care suporterii Stelei l-au organizat sâmbătă pentru a-i cere să părăsească echipa a fost rezultatul unei manipulări: "Cred că această manipulare a fost făcută de Vanghelie, «primarul care este». Este cineva care îi manipulează, dar ei nu pot fi contra unui patron care a făcut ce-am făcut eu la Steaua. Suporterii Stelei sunt cei care au votat aseară. Cine e Jean Pavel (n.r. - fost lider al galeriei steliste)? Un vagabond care mi-a furat 300.000 de euro cu deplasările alea... Nu accept să-mi distrugă ei echipa 300 de drogaţi. Am greşit că i-am lăsat să intre pe stadion pe cei care m-au înjurat. De la anul, însă, voi aplica legea. Peluza Sud va intra în reparaţii, poate şi Peluza Nord. De Peluza Nord mai am nevoie la meciurile din cupele europene, dar în campionat, ambele peluze vor intra în reparaţii. Voi face biletele mai ieftine la Tribuna I şi a II-a, elevii, studenţii şi femeile vor intra gratuit".

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Steaua ocupă locul 6 în Liga I, ultimul care asigură calificarea în Europa League, "roş-albaştrii" având 55 de puncte, doar unul mai mult decît următoarele două clasate, Rapid şi FC Vaslui.