MENIU

Bazinul olimpic de la Izvorani a fost inaugurat miercuri şi închis joi

Foto: RTV

Inaugurat cu mare fast, bazinul olimpic de la Izvorani şi-a ţinut porţile deschise doar o zi. Motivul este unul tipic românesc: nu există oameni angajaţi pentru întreţinerea bazinului. De vină nu este nimeni, susţin oficialii de la MTS şi COSR.

O problemă procedurală împiedică sportivii români să se antreneze în cel mai modern bazin din ţară. Prezentat drept "o şansă în plus pentru sportul de performanţă", de ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, bazinul olimpic de la Izvorani nu poate fi exploatat din lipsă de personal.

"Faptul că l-au închis imediat mi se pare halucinant, acolo este o bază de pregătire extraordinară", a declarat Vlad Hagiu, antrenor polo Steaua.

Baza de la Izvorani a fost construită pe banii contractaţi de MTS şi este administrată de Comitetului Olimpic. Bazinul nu poate fi folosit pentru că o clauză din memorandumul cu Fondul Monetar Internaţional blochează angajările.

"O să încercăm să rezolvăm problema prin detaşarea unor oameni", a declarat Octavian Belu, secretar de stat MTS.

40 de oameni sunt necesari pentru întreţinerea bazinului de la Izvorani. Comitetul Olimpic Român are banii pentru salarii, dar nu şi acoperirea legală. Până la rezolvarea situaţiei, bazinul care a costat 4,5 milioane de euro rămâne doar un bibelou în vitrina MTS.