MENIU

Bătălia pentru Bahmut. Rușii aduc trupe din alte zone. Care e miza celei mai sângeroase confruntări a războiului?

Poziție a Armatei ucrainene în apropiere de Bahmut (Profimedia)

Rusia ar putea muta o parte din trupele pe care le are în jurul orașului Donețk pentru a le arunca în bătălia de la Bahmut, apreciază Ministerul britanic al Apărării, în analiza zilnică a situație de pe frontul din Ucraina. 

 

În acest timp, forțele ruse continuă să înainteze în pas de melc spre marginea orașului Bahmut. De la mijlocul lunii aprilie, forțele ucrainene continuă să dețină părți ale orașului, la vest de linia de cale ferată, în timp ce forțele ruse conduse de Grupul Wagner au ocupat centrul administrativ.

Ministerul a mai remarcat că ordinea specifică și momentul oricărei retrageri majore a unităților militare ucrainene și ruse devine o problemă logistică importantă.

Ucraina urmărește probabil să redirecționeze unele dintre unitățile sale militare dislocate la Bakhmut pentru contraofensiva planificată, în timp ce Rusia încearcă să-și reconstruiască rezervele operaționale înainte de a le redistribui.

Bătălia de la Bahmut durează de 9 luni, iar ambele părți au suferit pierderi grele. Potrivit celor mai noi estimări ale analiști militari, este cel mai sângeros conflict pe teritoriul european după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Mai multe articole despre:
bahmut batalie cruciala zelenski retragere wagner putin