MENIU

Băsescu vrea să evalueze impactul protestului magistraţilor asupra avocaţilor sau executorilor

Foto: gandul.info

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în debutul întâlnirii cu o delegaţie a Uniunii Naţionale a Barourilor din România, că doreşte să evalueze impactul inactivităţii judecătorilor şi procurorilor asupra altor categorii din sistemul de justiţie din ţara noastră, precum avocaţi sau executori.

"Invitaţia are ca motivaţie ce se întâmplă acum în justiţie. Am dorit o întâlnire cu reprezentanţii avocaţilor. În cursul zilei de mâine mă voi întâlni cu reprezentanţii notarilor, ai executorilor judecătoreşti şi cu Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă-lichidatorii. Motivul întâlnirii este unul singur - să pot evalua impactul inactvităţii, sau activităţii reduse - nu-i spun 'grevă' pentru că nu se poate face grevă în justiţie - impactul inactivităţii judecătorilor şi procurorilor asupra activităţilor dumneavoastră şi implicit a celor pe care-i reprezentaţi în instanţe", le-a spus şeful statului avocaţilor prezenţi, marţi, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a ţinut să sublinieze că abordarea sa este aceea că justiţia nu se limitează strict la judecători, procurori şi grefieri, motiv pentru care a dorit să poarte discuţii cu principalele categorii care compun sistemul de justiţie din România.

"Nu este o întâlnire care să vrea să genereze luări de poziţii împotriva unei categorii sau a alteia, ci pur şi simplu vreau să evaluez foarte bine care este efectul acestui tip de protest al magistraţilor şi, dacă se poate, şi care sunt soluţiile", a explicat Traian Băsescu.

Şeful statului a precizat că nu aşteaptă ca, în cadrul acestor întâlniri, să primească toate soluţiile pentru rezolvarea problemelor din justiţie, dar că, în urma discuţiilor, se pot degaja mai multe idei.

Mai multe articole despre:
justiţie magistraţi Traian Băsescu salarii sporuri