MENIU

Băsescu: Vom reuşi să stopăm declinul economic cel mai probabil în trimestrul trei

Foto: RTV

Preşedintele Traian Băsescu, prezent sâmbătă la Tuşnad, a declarat că ieşirea ţării noastre din criză depinde de evoluţia economiilor puternice ale lumii pentru că România nu se poate redresa singură. Preşedintele estimează că stoparea declinului economic va avea loc în trimestrul al treilea.

"Am auzit politiceni care spuneau că acum 20 de ani a fost colapsul comunismului şi iată că acum are loc şi colapsul economiei în timp de democraţie. Viitorul european se aşează în acest moment chiar în centrul crizei economice, criză din care vom ieşi întăriţi alături de celelalte ţări europene", a spus Băsescu.

Băsescu a adăugat că Româna nu poate ieşi singură din criza economică. "Vom ieşi atunci când vor ieşi marile puteri economice europene din criză. Suntem prea mici şi prea slabi pentru a ieşi singur", a adăugat Băsescu.

Şeful statului a fost invitat să participe sâmbătă, la dezbaterile cu tema "Politicieni reformatori în Europa", împreună cu preşedintele FIDESZ, Viktor Orban, şi preşedintele CNMT, Laszlo Tokes.

 

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Tuşnad criză economică