MENIU

Băsescu spune că OUG privind deconcentratele este o măsură \"brutală\"

Foto: NewsIn

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, miercuri, într-o intervenţie la postul public de radio, că Ordonanţa privind deconcentratele este o măsură \"brutală\", exprimându-şi speranţa că Guvernul o va aplica \"cu discernământ\", păstrând oamenii valoroşi din teritoriu.

"Nu am nicio dificultate să spun că mi se pare o măsură brutală", a spus şeful statului, referindu-se la Ordonanţa Guvernului care vizează schimbarea din funcţie a aproximativ 2.100 de funcţionari publici.

Întrebat dacă va promulga Legea privind aprobarea acestei Ordonanţe, şeful statului a spus că nu mai are ce să facă pentru că, fiind vorba despre o ordonanţă de urgenţă, aceasta îşi produce deja efectele. Băsescu a arătat că doar Parlamentul mai poate aduce modificări Ordonanţei privind deconcentratele.

Totuşi, şeful statului şi-a exprimat speranţa că prevederile acestei Ordonanţe vor fi aplicate "cu discernământ", păstrându-se în funcţie oamenii valoroşi. Un mesaj similar a transmis şi marţi seara, la postul public de televiziune."E o problemă a partidelor, eu m-am manifestat că nu-i corect şi poate le dă Dumnezeu înţelepciunea, că sunt şi oameni valoroşi, chiar dacă sunt clientela cuiva, ar putea să-i menţină, indiferent ce culoare politică au", a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Congresul UDMR care a avut loc la finalul lunii trecute, că "partidele aflate la putere poate vor mai reflecta puţin asupra ordonanţei unităţilor descentralizate". În acest sens, şeful statului doar a sugerat că Guvernul, prin partidele aflate la putere, "poate vor mai reflecta" asupra ordonanţei deconcentratelor.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu ordonanţă deconcentrate