MENIU

Băsescu spune că în cursul zilei de astăzi va trage concluziile consultărilor pe tema premierului

Foto: Realitatea TV

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la începutul discuţiilor cu delegaţia PD-L, că o să analizeze în cursul de astăzi rezultatul consultărilor pe care le-a avut cu reprezentanţii partidelor şi ai grupurilor parlamentare şi că probabil se va mai întâlni cu aceştia.

"Probabil în cursul zilei de mâine voi trage concluziile rezultate din consultarea tuturor partidelor", a spus Băsescu.

Preşedintele le-a spus reprezentanţilor PD-L că va trata propunerea democrat-liberalilor ca şi pe cea a celorlate formaţiuni, "în mod echitabil", comentând că nu este posibil ca preşedintelui să i se impună un premier. "Invitaţia pe care v-o fac şi dumneavoastră, ca de altfel şi celorlalte partide, este să discutăm numele premierului în primă instanţă şi după ce convenim numele premierului putem merge mai departe cu alcătuirea Cabinetului", a spus Băsescu.

Preşedintele a mai spus că nu este de acord cu teoria amânării desemnării premierului până după alegerile prezidenţiale.

"O să analizez în cursul zilei de mâine ce rezultă din discuţii şi probabil ne vom mai întâlni pentru a vă comunica ce soluţii se prefigurează, după ce analizez tot ce au propus partidele", a spus Băsescu.

Mai multe articole despre:
guvern Traian Băsescu Cotroceni premier consultări