MENIU

Băsescu spune că în cazul unui eşec al Cabinetului Croitoru, va desemna un nou premier

Foto: RTV
Şeful statului nu e sigur că Guvernul Croitorul poate fi validat

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, la GDS, că îşi propune instalarea cât mai rapidă a unui cabinet, precizând că dacă Guvernul Croitoru nu va fi învestit de Parlament va desemna un alt premier, astfel ca înainte sau după alegeri să se formeze majoritate parlamentară.

Traian Băsescu a spus că speră să atragă o parte a actualei majorităţi parlamentare într-o construcţie guvernamentală solidă. "Vreau să atrag o parte din ei la guvernare, partea cea mai bună a părţii rele. Dacă nu înainte, imediat după prezidenţiale să avem un nou guvern", a spus Băsescu.

Legat de posibilitatea ca miniştrii cabinetului lui Lucian Croitoru să nu primească încrederea Parlamentului, şeful statului a spus că doreşte instalare unui guvern chiar şi înainte de alegerile prezidenţiale. "Vă asigur că voi face ce trebuie. Obiectivul ar fi, dacă nu  trece de Parlament, să avem un nou guvern înainte de alegeri. Obiectivul meu acesta este. Dar nu plecaţi de la premisa că e bine să cadă guvernul", s-a adresat Băsescu membrilor GDS prezenţi la dezbaterea cu şeful statului.

În urmă cu o săptămână, preşedintele Băsescu avertiza că, dacă Guvernul Croitoru cade în Parlament, începe procedura de dizolvare a Parlamentului, arătându-şi disponibilitatea de a recurge la această strategie, pomenită şi de alţi lideri PDL.

Pe de altă parte, la dezbaterea de la GDS, Traian Băsescu a spus că este posibilă constituirea unei majorităţi guvernamentale după alegeri, fiind însă necesară desemnarea unui prim-ministru care să continue procesul de modernizare a statului.

Băsescu s-a declarat încrezător că se vor găsi partide politice dispuse să susţină un Guvern stabil.