MENIU

Băsescu şi Patriciu apar în principalele editoriale de miercuri

Foto: Realitatea TV

Rodica Ciobanu scrie despre "Adversarul lui Băsescu în turul doi" în Gândul. Ea comentează în editorial: "Din confesiunile preşedintelui republicii făcute online, se desprinde numele contracandidatului său favorit în al doilea tur al prezidenţialelor. "Mi-aş dori să intru cu Mircea Geoană, dar cred că voi intra cu Crin Antonescu. Pe Sorin Oprescu îl exclud", mărturiseşte Traian Băsescu. Nu ştiu dacă predicţia preşedintelui se bazează pe sondaje de opinie secrete, vine din intuiţie sau este doar un strop de venin, picurat peste cordialitatea politică dintre liderul pesedist şi cel liberal. Preferinţa sa pentru cel dintâi, în confruntarea finală, pare însă sinceră şi are o explicaţie: Mircea Geoană este mai vulnerabil şi mai uşor de atacat".

Horia Ghibuţiu comentează în Evenimentul zilei "Cum l-a păcălit Băsescu pe Iliescu": "Dialectica ripostei lui Ion Iliescu duce la scoaterea la suprafaţă a unui adevăr neconvenabil fostului preşedinte: demascarea, involuntară, a lui Traian Băsescu drept adversar al trecutului s-ar putea converti în voturi".

Ion Ioniţă scrie în Adevărul: "În timp ce la noi criza se adânceşte, precum altădată lupta de clasă, lumea bună a Europei are cu totul alte griji. Intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona este văzută ca un punct crucial pentru evoluţia Uniunii, pentru viaţa celor 500 de milioane de locuitori ai statelor membre. Tratatul sporeşte competenţele Parlamentului European şi creează două posturi menite să dea personalitate şi forţă Uniunii Europene: preşedintele Consiliului European, de fapt, preşedintele UE şi ministrul său de Externe".

Cornel Nistorescu comentează în Cotidianul decizia redacţiei Adevărul de a nu mai aborda subiecte politice în ziar: "Multe reclame imbecile, groteşti sau fără cap şi fără coadă mi-a fost dat să văd în ultimii ani. Dar una aşa involuntar comică precum cea rulată pe televiziuni şi radiouri de ziarul „Adevărul“ jur că nu am întâlnit niciodată. Cu ce se laudă fosta „navă-amiral“, fostul „prim ziar al ţării“? „«Adevărul» nu va trata subiecte politice! «Adevărul» va refuza publicitatea politică.“ Merite morale cât o faptă de călugăr! Adică ziarul ce se pretinde cel mai puternic, mai serios şi mai înţelept refuză politica. E ca şi cum benzina vândută de Dinu Patriciu n-ar produce aprindere. E curată, e bună, dar n-are cifră octanică".