MENIU

Băsescu: Să vină un român care să spună că l-a văzut pe Băsescu consumând alcool în exces

Foto: RTV
Şeful statului a dezminţit speculaţiile apărute în presă conform cărora ar fi bolnav

Şeful statului a calificat drept iresponsabile declaraţiile politicienilor care spun despre el că ar fi un consumator înrăit de alcool şi a subliniat că buletinul medical al preşedintelui ar trebui prezentat public.

"Iresponsabile!", aşa a calificat joi la REALITATEA FM, preşedintele Traian Băsescu, declaraţiile politicienilor care au afirmat că acesta consumă alcool în exces. Întrebat la REALITATEA FM, cum comentează aceste declaraţii - făcute printre altele înclusiv de fostul preşedinte Ion Iliescu sau de şeful PSD Bucureşti, Marian Vanghelie - prezidenţiabilul PD-L a declarat că nu a replicat pentru că nu a dorit să introducă instituţia prezidenţială în toate scandalurile. "Nu am avut ce să fac. Eu zilnic sunt atacat de 5-6 politicieni. Ca preşedinte nu poţi să dai replici la toţi. Însemna să introduc instituţia prezidenţială în toate scandalurile. Partea asta stupidă cu consumul excesiv de alcool.... să vină un român care să spună că l-a văzut pe Băsescu consumând alcool în exces", a spus preşedintele.

În privinţa pericolelor la care expusă sănătatea sa, invocate într-un articol apărut în Academia Caţavencu, Băsescu a spus că este verificat în permanenţă medical.  "Sunt un om controlat medical la şase luni şi îmi pare rău că nu am introdus prezentarea stării medicale a preşedintelui. Ar trebui să avem în lege ca preşedintele să-şi prezinte buletinul medical", a declarat liderul de la Cotroceni.