MENIU

Băsescu: România vizează portofoliul agriculturii, am discutat cu preşedintele CE la 12 ianuarie

foto: presidency.ro
Băsescu: România trebuie să obţină un portofoliu de comisar important

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la întâlnirea cu ambasadorii, că obiectivele pe termen scurt în relaţia cu UE sunt obţinerea unui portofoliu important de comisar, prioritar fiind cel al agriculturii, şi Agenţia de Coordonare a Autorităţilor Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

"Cum am discutat deja cu preşedintele Comisiei Europene pe 12 ianuarie, şi cu alţi lideri europeni, România vizează portofoliul agriculturii", le-a spus Traian Băsescu ambasadorilor.

Şeful statului a spus totuşi că trebuie avută în vedere şi o variantă de rezervă."Ştim cu toţi că nu putem merge pe o singură carte, va trebui să avem o variantă de rezervă pe care va trebui s-o discutăm. Aş ruga presa să nu menţioneze că avem şi o variantă de rezervă", a spus Băsescu râzând.

În ceea ce priveşte Agenţia Europeană de Coordonare a Autorităţilor Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, al cărei sediu central să fie în România, preşedintele Băsescu a spus că demersurile au început mult prea târziu. "Nu este o critică, este o constatare", a spus Băsescu, precizând că a propus amânarea deciziei pentru luna decembrie "exact pentru că demersurile noastre s-au declanşat foarte târziu".

"Avem o susţinere consistentă, ne lipsesc două voturi pentru a intra în turul doi, cer diplomaţiei româneşti să obţină cele două voturi", le-a spus Băsescu ambasadorilor, completând că le va dezvălui de unde trebuie să vină cele două voturi după ce reprezentanţii presei vor ieşi din sală.