MENIU

Băsescu: Nu vă uitaţi la Antene şi Realitatea două săptămâni. Vă asigur că veţi vedea România altfel!

Foto: NewsIn.

Şeful statului îi atacă pe patronii trusturilor Intact şi Realitatea-Caţavencu despre care spune că au interesul să creeze o "atmosferă irespirabilă".

Preşedintele Băsescu îşi continuă mai vechiul său război cu "mogulii" de presă. Mai precis, cu fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi cu patronul grupului Realitatea-Caţavencu, Sorin Ovidiu Vîntu.

Băsescu a declarat, în cadrul unei discuţii la HotNews, că aceştia nu au interesul să se discute în societate despre pensii, salarii, criza economică şi impozite. A şi schiţat o explicaţie: "Pentru că la noi există Vîntu şi Voiculescu, ce au trusturi media pentru că interesul lor nu este să aducă in prim-planul dezbaterii probleme importante despre care eventual ar vorbi politicienii - eu chiar am vorbit despre aceste lucuri. Interesul lor este să creeze o atmosferă irespirabilă pe fondul infantilismului unei mari părţi a politicienilor care răspund fără ezitare invitaţiilor acestor trusturi ţinând ore in şir emisiuni sterile şi stupide în care singurul obiectiv este să-l atace pe Băsescu şi eventual pe Antonescu sau Geoană neţinând cont de faptul că asta nu interesează aproape pe nimeni. Faceţi un exerciţiu: nu vă uitaţi la Antene şi Realitatea două săptămâni. Vă asigur că veţi vedea România altfel. O veţi vedea aşa cum este", a spus Băsescu.

Preşedintele a susţinut că nu este un politician mereu pus pe ceartă. Tot de la "moguli" i se trage şi această imagine. "Provocarea conflictelor este un clişeu pe care l-au creat televiziunile domnilor Vîntu şi Voiculescu, dar şi oameni politici interesaţi."