MENIU

Băsescu: M-am întâlnit cu Vîntu de când sunt preşedinte, după care s-a supărat, mi l-am făcut duşman

Traian Băsescu

Preşedintele Băsescu a recunoscut la Kiss Fm că s-a întâlnit cu patronul Grupului Realitatea-Caţavencu de când este la Cotroceni. Şi cu Dinu Patriciu, Dan Voiculescu şi Gigi Becali s-a văzut.

\"Sunt declaraţii contradictorii ale domnului Vîntu. Dacă vă uitaţi în declaraţia din martie spune că nu s-a întâlnit niciodată cu mine. Realitatea este că nu a existat om de afaceri cu care să nu mă întâlnesc în mandatul meu. unii au rămas în relatia firească preşedinte-comunitate de afaceri, alţii s-au supărat. Domnul Vîntu este printre cei rămaşi supăraţi. M-am întâlnit cu Voiculescu, cu Patriciu, cu Becali. Deci a te întâlni cu oameni de afaceri nu-i o problemă. Problema e cum rămâne fiecare după această întâlnire. După întâlnirea cu Patriciu am rămas duşmani. După întâlnirea cu Vîntu relaţia noastră e alterată. Mi l-am făcut duşman. După întâlnirea cu Voiculescu nu mai vorbim. Depinde ce vrea fiecare de la această întâlnire\", a declarat preşedintele Traian Băsescu vineri dimineaţă la Kiss FM.

Întrebat dacă SOV ar fi \"întors\" armele, Băsescu a respins ideea: \"Am îndoieli serioase. Punctele noastre de vedere sunt  ireductibile în foarte multe zone. Ştiu cum gândeşte acest tip de om de afaceri. Are  nevoie de o relatie cu politicul pentru a se aşeza la adăpost pentru ceea ce ar face  ilegal. Din acest punct de vedere eu nu pot fi un adăpost pentru ninmeni şi asta i-a  făcut de multe ori să spună că Băsescu şi-ar trăda prietenii.\"

Preşedintele nu a confirmat nici nu a informat întâlnirea pe care ar fi avut-o cu Vîntu în 2004, într-o parcare din Tâncăbeşti, după cum mărturisise omul de afaceri joi seară la Realitatea TV. S-a rezumat să califice drept \"copilării\" afirmaţiile lui SOV.