MENIU

Băsescu le cere parlamentarilor să renunţe la imunităţi. Geoană spune că Parlamentul nu e duşmanul poporului

<descriere>

Candidatul susţinut de PD-L vrea reformarea Parlamentului şi propune renunţarea la imunitatea parlamentarilor, în timp ce candidatul PSD promite o bună colaborare cu liderii Opoziţiei.

Candidatul Traian Băsescu a vorbit, în special, despre reformarea Parlamentului, despre renunţarea la imunitarea demnitarilor. \"Parlamentul nu este un loc al privilegiilor, ci al celor care fac legi pentru români. Parlamentul trebuie să accepte anularea tuturor imunităţilor. Mesajele mele din Parlament au fost constant legate de reformarea clasei politice. Este esenţial ca Parlamentul să devină o instituţie reformată\", a spus Băsescu. Candidatul PD-L a completat că limitarea privilegiilor trebuie să fie valabilă şi pentru preşedinte şi pentru miniştri.

Reformarea forului legislativ este prioritate şi pentru candidatul PSD. Mircea Geoană a anunţat că grupul PSD va solicita începerea procedurilor de revizuire a Constituţiei în conformitate cu rezultatul referendumului din 22 noiembrie. \"Parlamentul nu este duşmanul poporului, ci este o instituţie fundamentală a democraţiei de tip occidental\", a apreciat Geoană.

Geoană a spus că, în calitate de preşedinte, va invita lunar liderul opoziţiei la Cotroceni şi l-a acuzat pe actualul şef al statului că nu a avut un dialog bun, în timpul mandatului său, cu liderii opoziţiei. \"Un preşedinte trebuie să aibă o relaţie de respect mai ales cu opoziţia, ceea ce domnul Băsescu n-a ştiut să facă. Promit că-l voi chema lunar la Cotroceni pe preşedintele PD-L, oricare ar fi el, după ce voi fi preşedinte al României\", a spus Geoană.