MENIU

Băsescu i-a cerut lui Nica să ia în calcul posibilitatea de a demisiona

Foto: Realitatea TV

Preşedintele Traian Băsescu l-a rugat pe Dan Nica să ia în considerare posibilitatea de a demisiona din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru a debloca situaţia existentă în Coaliţie şi evitarea unei crize guvernamentale, precizează Administraţia Prezidenţială.

În opinia preşedintelui Traian Băsescu, această criză afectează instituţiile statului.

"Preşedintele şi-a exprimat speranţa că încă mai există o soluţie pentru a nu pune stabilitatea politică în pericol, această soluţie aflându-se în acest moment la latitudinea domnului Nica", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

"În cadrul discuţiilor, preşedintele României a subliniat că apreciază drept inadmisibil ca decizii luate în sedii de partid să afecteze activitatea unor instituţii de cea mai mare importanţă în stat precum Guvernul României", se mai arată în comunicat.

Preşedintele l-a rugat pe Dan Nica să ia în considerare posibilitatea de a demisiona din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru a debloca situaţia existentă în Coaliţie.

Ministrul Dan Nica s-a aflat, pentru puţin timp, la Cotroceni, unde a discutat cu preşedintele Traian Băsescu. De la Cotroceni, Nica s-a îndreptat spre Romexpo, pentru a lua parte la Conferinţa extraordinară a PSD Bucureşti. Discuţiile dintre şeful statului şi Dan Nica au durat aproximativ zece minute.

Luni, premierul Emil Boc l-a demis pe ministrul Dan Nica. Primul-ministru a cerut PSD să facă o nouă propunere pentru Ministerul de Interne. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, va propune un interimat.

Dan Nica este vice-prim-ministru în guvernul Boc din decembrie 2008 şi ministru de Interne începând cu 11 februarie 2009, dată la care a depus jurământul. Nica este al treilea deţinător al portofoliului Administraţiei şi Internelor din Guvernul Boc, după Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea, care au demisionat la scurt timp după preluarea mandatelor. 
Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Cotroceni Dan Nica news alert