MENIU

Băsescu: Geoană e chemat în Deltă de Vântu/ Geoană: Ascultaţi telefoanele?

Traian Băsescu şi Mircea Geoană

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că preferă un premier neafectat de interesele oamenilor de afaceri, care să nu fie chemat de S.O.Vântu în Deltă pentru ordine, ca Mircea Geoană, moment în care liderul PSD l-a întrebat dacă ascultă telefoanele.

Una din temele de discuţie între cei trei candidaţi a fost formula guvernamentală preferată de candidaţi.

Invitat să spună care ar fi formula de guvern pe care ar prefera-o în cazul când vor obţine mandatul de preşedinte, Mircea Geoană s-a pronunţat pentru o alianţă PSD-PNL. \"Nu ascund preferinţa PSD pentru o alianţă de majoritate cu PNL, publicul pesedist are o mai mare deschidere către această formulă.  Preferinţa mea şi a noastră este o majoritate cu PNL, cu guvern  solid, competent, care se apucă de treabă până de Crăciun\", a precizat social-democratul.

Antonescu a fost mai puţin precis pe acest subiect, însă a spus că, în mod categoric, îl va susţine pe Klaus Johannis pentru şefia Executivului. \"Omul care va fi prim-ministru va fi primarul Sibiului, Klaus Johannis.  Formula guvernamentală e o chestiune care  se va rezolva în Parlament. Oricine doreşte să intre într-un guvern politic, condus de un independent şi un Guvern pe criterii de competenţă şi nu al clicilor de partid\", a spus Antonescu.

Băsescu s-a referit, în primul rând, la restricţiile pe care trebuie să le respecte un guvern. \"O condiţie este obligatorie: să nu fie rezultatul unei înţelegeri făcute la Grivco, cu Dan Voiculescu în capul mesei, cu Ion Iliescu la dreapta lui, cu Viorel Hrebenciuc la stânga şi cu Marian Vanghelie pe la uşi\", a spus Băsescu, afirmaţie care a provocat intervenţia lui Geoană: \"Respectaţi un om care a fost şef de stat\", a spus liderul PSD, iar apoi l-a invitat pe Băsescu să candideze la sectorul cinci împotriva lui Marian Vanghelie.

Băsescu a ţinut şi el să riposteze, iritat fiind de întrerupere, \"diplomatului Geoană care are disciplina dialogului\". Preşedintele în exerciţiu a spus că premierul ar trebui să aibă o voinţă independentă, \"neafectat de interesele lui Sorin Ovidiu Vântu, să nu fie chemat în Deltă ca Mircea Geoană care la telefon...\". În acel moment, Geoană a intervenit din nou: \"Ascultaţi telefoanele, domnule Băsescu? Sau aveţi listingul de la Elena Udrea?\". Apoi, preşedintele PSD l-a acuzat pe şeful statului că minte în ceea ce priveşte afirmaţia privind discuţia din Deltă.