MENIU

Băsescu, după întâlnirea cu Biden: Pacea şi securitatea nu sunt gratis. Costă!

Foto: RTV
Băsescu: Securitatea în spaţiul NATO este indivizibilă.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a ţinut să-i mulţumească vicepreşedintelui american, Joe Biden, pentru vizita întreprinsă în România şi a asigurat că punctul de vedere al SUA, în privinţa securităţii în interiorul NATO este susţinut de ţara noastră, considerând că securitatea în spaţiul NATO este indivizibilă.

Traian Băsescu i-a mulţumit vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, pentru vizita în România, amintind că este prima delegaţie oficială americană care vizitează România după instalarea, la Casa Albă, a noii administraţii.

Preşedintele Băsescu a amintit că prin această întrevedere realţiile dintre România şi SUA se consolidează încă o dată.

"Nimic nu s-a schimbat în relaţiile României cu SUA. Am constatat împreună necesitatea consolidării parteneriatului strategic româno-american care este în două sensuri, atât în avantajul SUA cât şi în avantajul României", a amintit şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a expus temele discuţiilor avute cu Biden, printre care "probleme de politică externă legate de Pakistan, Afganistan, iar Republica Moldova a fost un alt subiect de discuţie".

"Apelul nostru a fost pentru sprijin politic şi economic pe guvernul nou format, a declarat Băsescu referindu-se la Republica Moldova.

"În ceea ce priveste securitatea, punctul de vedere al României este similar cu cel al SUA, că securitatea în interiorul NATO este indivizibiă. Pacea şi securitatea nu sunt gratis. Costă!", a declarat Băsescu, considerând că relaţii pragmatice trebuiesc avute cu Federaţia Rusă şi cu Turcia în Zona Mării Negre.

Citeşte şi

Traian Băsescu l-a primit la Cotroceni pe vicepreşedintele SUA, Joe Biden

Vicepreşedintele SUA speră într-o prezenţă ridicată la vot a românilor la alegerile prezidenţiale

Biden: Trupele noastre sunt mândre să lupte alături de militarii români