MENIU

Băsescu: Compromisul pe care l-am făcut a fost să desemnez un premier independent

Foto: NewsIn

Şeful statului a considerat că a făcut un compromis transparent cu partidele din opoziţie, prin faptul că a desemnat un premier independent, şi nu propunerea de om politic cu care venea PD-L. Traian Băsescu a recunoscut că persoana propusă de democraţi-liberali era un om politic important, dar a refuzat să dea nume.

"Nu am numit politic pe cineva pentru că a fost opţiunea partidelor din opoziţie pentru un tehnocrat", a declarat Traian Băsescu.

"Sigur, nu mi se putea impune un nume, dar am satisfăcut această exigenţă ca să nu fie un nume de partid. Cel mai mare partid, cu cea mai mare reprezentare parlamntară nu a venit cu această propunere (cea de premier tehnocrat - n.red.). A mers pe varianta desemnării unui om politic. Dar în viaţa politică trebuie şi fermitate şi flexibilitate, iar eu am încercat acest gest faţă de partidele politice, să le dau satisfacţie prin desemnarea unui tehnocrat", a explicat şeful statului într-o emisiune televizată.

Preşedintele a spus că, deşi Emil Boc a plecat din şedinţa Biroului permanent naţional al PD-L cu mandatul de a susţine o nouă candidatură a sa ca premier, a refuzat acest lucru chiar în faţa lui.

"A refuzat în faţa mea acest lucru, a realizat că ar fi creat probleme în realizarea unui nou Guvern", a conchis Băsescu.