MENIU

Băsescu: Câte aş putea să spun despre Omar Hayssam... Şi totuşi tac

<descriere>

Deşi recunoaşte că are acces la mult mai multe informaţii decât ar trebui probabil, Traian Băsescu preferă să tacă... Şi nu pentru că îşi doreşte să fie învins, prin atacuri murdare, ci pentru că preferă o \"înfrângere curată\".

Preşedintele Traian Băsescu a recunoscut, în cadrul unei emisiuni la postul OTV, că i-au \"trecut prin mână mii de acte oficiale\" pe care le-ar fi putut folosi oricând împotriva adversarilor săi politici. A preferat, totuşi, să nu facă publică nicio informaţie.

\"Mi-au trecut prin mână mii de acte oficiale pe care le-aş fi putut folosi împotriva adversarilor. Ce fel de şef de stat aş fi fost eu dacă aş fi făcut asta? Am luptat de la începutul mandatului pentru credibilizarea instituţiilor statului. Amintiţi-vă ce era SRI-ul înainte să devin preşedinte. Era instituţia de la care scăpau documente. Aţi văzut acum vreun document scos pe piaţă de la SRI? Aţi văzut vreo informaţie de la SRI utilizată în această campanie? Nu. Cred că acesta este statul democratic şi comportamentul normal al unui preşedinte în funcţie. Decât un câştig murdar mai bine o înfrângere curată pentru că oamenii o vor realiza mai devreme sau mai târziu\", a explicat Traian Băsescu.

\"Câte aş putea să spun despre Omar Hayssam... Şi totuşi tac\", a continuat preşedintele, justificându-şi \"tăcerea\" prin aceea că \"informaţiile nu sunt pentru uzul unui preşedinte în campanie, ci pentru statul român, ca să reuşească să recupereze golurile pe care le-a creat acest Omar Hayssam împreună cu oameni politici români care acum sunt în plină efervescenţă\".

Omar Hayssam este arestat, în prezent, în Siria, dar va veni în România, a spus Traian Băsescu. Potrivit preşedintelui, în momentul de faţă se lucrează la modificarea acordului de extrădare între România şi Siria. \"În momentul în care acordul va fi terminat şi adoptat de parlamentele celor două ţări, vom avea baza pentru extrădarea lui\", a asigurat Băsescu.

În ceea ce priveşte stenogramele apărute în presă, Traian Băsescu a replicat, sec: \"Mă credeţi că nu le-am citit şi nu mă interesează?\"