MENIU

Băsescu: Când o să văd un director român în primăria Sf. Gheorghe o să-mi reanalizez poziţia

Foto: NewsIn

Şeful statului a declarat vineri, că îşi va retrage afirmaţiile referitoare la epurarea etnică din administraţiile locale atunci când Antal Arpad, primarul din Sf. Gheorghe, îi va arăta un director din primăria lui care este român.

"Aştept ca dl. primar să-mi arate dacă are vreun director român la Primărie. Când îmi va arăta un român, atunci o să reanalizeze poziţia mea", a precizat Traian Băsescu, în replică la o declaraţie de vineri a lui Antal Arpad, care a spus că preşedintele, prin afirmaţiile sale recente, provoacă minoritatea maghiară.

Şeful statului a adăugat că în opinia sa problemele din Covasna şi Harghita sunt exact aceleaşi ca cele din Vaslui, Teleorman sau Bucureşti, şi anume locuri de muncă, soluţii pentru problemele existente, şi nu este momentul unei dezbateri privind autonomia.

"Cui foloseşte în perioadă de criză economică o dezbatere extrem de ascuţită pe tema Constituţiei, pentru că despre asta este vorba, de Constituţie, iar cine citeşte articolul 1 vede caracterul statului român, iar dacă citeşte articolul 152 află că articolul 1 nu poate fi revizuit", a declarat Traian Băsescu.

Potrivit şefului statului, cine crede că Constituţia este un act facultativ greşeşte.

Întrebat de un jurnalist dacă îşi va retrage declaraţiile făcute la Budapesta privitor la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc, Băsescu a afirmat că nu va face acest lucru, iar referitor la reacţiile dure ale liderilor maghiari imediat după acele declaraţii, şeful statului consideră că a fost şi o chestiune de orgoliu din partea acestora.