MENIU

Băsescu a confirmat că nu primim banii de la FMI

Foto: NewsIn

Traian Băsescu a confirmat faptul că România nu va primi a treia tranşă din împrumutul de la FMI, dar a asigurat românii de faptul că nu vor fi probleme cu plata salariilor şi a pensiilor.

Preşedintele a spus că Fondul European, Comisia şi FMI vor reveni după ce România va avea un guvern în funcţie. FMI cere ca obligaţii minimale aprobarea Bugetului de Stat până în prima decadă a lunii decembrie, adică înainte de întâlnirea board-ului FMI din 10 decembrie, iar Legea Răspunderii Fiscale să fie transmisă în Parlament şi adoptată înainte de sfârşitul anului.

Fondul European, Comisia Europeană şi FMI nu vor continua discuţiile în lipsa unui guvern legitim. Preşedintele a spus că el a chemat comisiile în ţara noastră, pentru a clarifica lucrurile, iar aceştia "Au venit în baza speranţei că va trece guvernul anterior propus".

Traian Băsescu a dat şi asigurări că pensiile şi salariile vor fi plătite, chiar dacă vor fi făcute împrumuri pe piaţa internă, cu dobânzi mai mari.:"Îi asigur pe români că orice guvern va găsi resursele pentru a plăti salariile şi pensiile (...) Dobânzile pe care guvernul le plăteşte pentru împrumuturile de piaţă sunt mai scumpe decât cele plătite la UE.

 

 

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu FMI tranşă FMI