MENIU

Băsescu a câştigat alegerile în Sibiu cu 61,08%

Sibiu: Băsescu - 61,08%, Geoană - 38,92%

Biroul Electoral Judeţean  a făcut publice rezultatele finale ale votului de luni. Astfel, în urma centralizării voturilor exprimate în judeţul Sibiu, Traian Băsescu a obţinut 61,08% dintre voturile sibienilor, iar Mircea Geoană 38,92 procente.

În judeţul Sibiu au fost organizate 435 de secţii de votare, dintre care 71 speciale, însă procesul electoral a decurs mult mai repede decât în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Sacii cu buletinele de vot şi numărătoarea voturilor au început la Sibiu înainte de ora 12.

Preşedinţii secţiilor de votare au adus la Biroul Electoral Judeţean atât sacii cu buletinele de vot, cât şi patru dosare în care erau procesele verbale, sesizările, voturile nule şi înregistrările video. Preluarea buletinelor de vot s-a încheiat în jurul orei 3, iar centralizarea finală a rezultatelor  în jurul orei 5.

Traian Băsescu a fost votat de 130.991 de sibieni, obţinând un procent electoral de 61,08%, iar Mircea Geoană a fost votat de 83.459 de persoane, ceea ce reprezintă 38,92% dintre voturile sibienilor.

Mai multe articole despre:
Băsescu Geoană alegeri Sibiu rezultate prezidenţiale