MENIU

Băsescu a botezat simbolic "Trăienică" un miel negru, la Indagra

Foto: RTV
Preşedintele Traian Băsescu a vizitat duminică Târgul de Turism

Preşedintele Traian Băsescu a botezat, duminică, simbolic, "Trăienică", un miel negru de o zi, în timpul vizitei la Indagra Farm, când i-a şi îndemnat pe agricultori să se asocieze pentru a putea accesa fondurile europene.

La Indagra, şeful statului a vizitat pavilioanele cu maşini şi utilaje agricole şi pe cele cu animale.

"Micii fermieri, cei cu 5-10 hectare de teren, trebuie să înţeleagă că dacă se asociază să ajungă la suprafeţe de 50-100 hectare au o şansă în plus pentru performanţă şi pentru a trăi din munca lor onorabil. Pe de altă parte, asocierea lor le permite accesul la fonduri europene. N-aş pierde ocazia de a recomanda micilor fermieri, cei care practică agricultura de subzistenţă, să înţeleagă că fără asociere nu pot accesa banii europeni, nu pentru că nu vrea Guvernul, ci acestea sunt regulile prin care Uniunea Europeană dă bani pentru agricultură", a spus şeful statului.

Traian Băsescu a mai spus că agricultura este un domeniu important în situaţia economică actuală. "Cu agricultura mai ai o şansă, dacă munceşti, nu mori de foame", a menţionat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat duminică Târgul de Turism şi pe cel dedicat agriculturii Indagra Farm.

De asemenea, în timpul vizitei la târgul pentru agricultură, Preşedintele Traian Băsescu a declarat că şansele României la obţinerea postului de comisar european pentru agricultură au scăzut, în contextul în care România nu are un ministru de externe.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Indagra botez agricultori negru miel