MENIU

Bărbatul suspectat că a trimis scrisori de ameninţare unor politicieni francezi a recunoscut fapta

Foto: lepoint.fr

Bărbatul arestat duminică, în sudul Franţei, pentru că ar fi fost autorul scrisorilor de ameninţare adresate unor politicieni de dreapta, printre care Nicolas Sarkozy, şi-a recunoscut fapta.

Thierry J., în vârstă de 51 de ani, fără loc de muncă şi membru al unui club de tir local, a declarat că este autorul scrisorilor, după ce a fost arestat la domiciliul său din Herepian, potrivit sursei.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, el ar fi acţionat singur.

Bărbatul a fost reţinut după ce s-a dovedit că ADN-ul său corespunde cu cel identificat de poliţia criminalistică pe primele patru scrisori trimise de misterioasa "Celulă 34", în special primarului dintr-o comună învecinată localităţii Herepian.

El a fost audiat săptămâna trecută ca martor, iar în cursul audierii, i-a fost prelevat şi ADN, a precizat o sursă judiciară. 

Potrivit primarului din Herepian, Pierre Bernard, suspectul trăia de "15 ani într-o locuinţă socială, împreună cu soţia sa". "Este un om fragil, care nu munceşte şi critică adesea", a spus el. 

O serie de documente descoperite la domiciliul său sugerează că face parte din "Celula 34".

Forţele de ordine încearcă să afle de mai multe luni cine se ascunde în spatele "Celulei 34", care a adresat de la sfârşitul anului 2008 peste 30 de scrisori de ameninţare, uneori însoţite de câte un glonţ, miniştrilor sau personalităţilor de dreapta, inclusiv lui Niciolas Sarkozy. 

Acest dosar a devenit o prioritate pentru Elysee. Şeful statului i-a primit la începutul lunii septembrie pe comandanţii forţelor de ordine şi i-a somat să accelereze ancheta. 

Mai multe articole despre:
Franţa Nicolas Sarkozy scrisori de ameninţare