MENIU

Bărbatul împuşcat în cap de politişti, la Brăila, are şanse minime de supravieţuire

Foto: blogspot.com

Bărbatul împuşcat în cap, sâmbătă, la Brăila, după ce un glonţ tras de poliţişti a ricoşat, a fost operat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi, însă medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

"Pacientul a fost adus în stare critică. El prezintă o plagă cerebrală împuşcată şi se află în comă de gradul IV. În aceste clipe este operat, dar e greu de spus dacă va rezista intervenţiei chirurgicale", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

Victima, Sorin Pârvu, are 30 de ani şi este din Brăila. El a fost împuşcat accidental sâmbătă, în jurul orei 14:00, în timp ce conducea un autoturism Ford Focus, urmărit de Poliţie. Oamenii legii aveau informaţii că în maşină s-ar afla un alt brăilean, Giulian Dumitraşcu, de 33 de ani, pe numele căruia autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat de arestare european pentru comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav.

"Autoturismul, care avea geamurile fumurii şi cu care se ştia că se deplasează urmăritul deosebit de periculos, a fost blocat în trafic pe Bulevardul Dorobanţilor din municipiul Brăila. Deoarece şoferul nu s-a supus somaţiei legale de a opri autoturismul şi a tamponat cu intenţie maşina în care se aflau poliţiştii, ulterior tamponând şi maşina Poliţiei din spatele acestuia, încercând, astfel, să scape, poliţiştii au tras focuri de armă în plan vertical pentru a-l determina să oprească maşina, apoi în pneurile autoturismului deoarece acesta nu s-a supus somaţiilor legale. Unul dintre gloanţe se pare că a ricoşat dintr-un pneu şi a pătruns în autoturism, rănind în zona capului pe brăileanul P. Sorin, şoferul maşinii, cunoscut de poliţişti ca făcând parte dintr-o grupare infracţională", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila, Jenel Şogor.

În Ford se mai afla un bărbat, însă cel urmărit este în continuare de negăsit. "În autoturism se mai afla şi S. Ionuţ (19 ani), din Brăila, din aceeaşi grupare infracţională. El a fost reţinut şi va fi cercetat pentru complicitate la favorizarea infractorului. În continuare se desfăşoară investigaţii pentru depistarea şi prinderea urmăritului internaţional", a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăia, Jenel Şogor.
Mai multe articole despre:
spital împuşcat Brăila glonţ