MENIU

Bărbatul care l-a lovit pe Berlusconi şi-a cerut scuze

Silvio Berlusconi/Foto: REALITATEA.NET

Un judecător urmează să decidă dacă agresorul, care a avut în trecut probleme psihice, va fi internat într-un spital de psihiatrie.

Bărbatul care l-a agresat duminică seara pe premierul italian Silvio Berlusconi şi-a cerut scuze pentru fapta sa.  Premierul italian s-a ales cu nasul fracturat, doi dinţi rupţi şi o tăietură pe faţă. Agresorul, Massimo Tartaglia, i-a cerut scuze pentru gestul pe care l-a calificat drept superficial, laş şi necontrolat.

Un judecător urmează să decidă dacă agresorul, care a avut în trecut probleme psihice, va fi internat într-un spital de psihiatrie. Bărbatul este reţinut la o închisoare din Milano. Între timp, însă, a crescut vânzarea statuetelor care reprezintă domul din Milano, cu un astfel de obiect fiind lovit Berlusconi.

Berlusconi a avut o noapte destul de agitată, acuzând dureri

Premierul italian Silvio Berlusconi, rănit duminică seară într-un atac, a petrecut o noapte destul de agitată la spital, pentru că a avut dureri, au spus medicii, care trebuie să decidă acum dacă el va fi externat miercuri, aşa cum era prevăzut, relatează AFP.

\"Berlusconi a avut o noapte mai puţin liniştită, s-a trezit cu dureri. Medicul Alberto Zangrillo îl va examina la prânz şi va decide dacă premierul poate fi externat\", a declarat directorul de comunicaţii al spitalului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al premierului, Paolo Bonaiuti, Berlusconi a fost foarte mulţumit marţi seară să primească vizita a doi jucători din clubul său de fotbal AC Milan - Clarence Seedorf şi Thiago Silva - precum şi să fie sunat de preşedintele american Barack Obama.\"A fost foarte mulţimit că a primit urări de însănătoşire\" din partea liderului american, a spus Bonaiuti.

Berlusconi şi-a început ziua ca de obicei, citind ziarele, a precizat el, calificându-l pe premier drept \"un vulcan care stă să erupă\". \"Este foarte activ, va fi dificil, dacă nu chiar imposibil, să-l ţinem liniştit, departe de obligaţiile sale\", a adăugat Bonaiuti.

Berlusconi şi-a anulat luni întrevederea cu premierul muntenegrean şi o deplasare prevăzută pentru miercuri la conferinţa de la Copenhaga. Potrivit lui Bonaiuti, deocamdată este incertă conferinţa de presă de sfârşit de an a premierului.