MENIU

Bărbatul care a ameninţat că se aruncă în aer în sediul Preşedinţiei sârbe a fost dezarmat

foto: predsednik.yu

Bărbatul care a intrat cu două grenade în sediul preşedinţiei sârbe a fost dezarmat, la intrarea în biroul preşedintelui Boris Tadici.

"Grenada i-a fost luată în siguranţă după cinci ore de negocieri", a declarat o sursă. Dragan Mariţ ameninţase că se va arunca în aer la ora locală 16.00 (17.00 ora României), dacă nu îi vor fi îndeplinite cererile. 

"El a trimis un mesaj la 11.000 de adrese de email în această dimineaţă (joi - n.red.), ameninţând că se va arunca în aer dacă guvernul nu îi va îndeplini revendicările", a afirmat un oficial. "Cer să închei cu guvernul sârb până la ora 16.00 un acord asupra acestei probleme. În caz contrar, voi detona o bombă", a scris agresorul în e-mailul citat de aceeaşi sursă.

Aparent, bărbatul este nemulţumit de decizia unul tribunal comercial Mariţ, a făcut greva foamei timp de 80 de zile în 2004, a vrut să îşi vândă un rinichi şi a ameninţat să îşi dea foc. "Este un caz psihiatric", a spus un oficial din poliţie.

"Bărbatul s-a prezentat la intrarea folosită în mod normal de jurnalişti şi de cei care vin să viziteze clădirea", au declarat autorităţile. 

Incidentul intervine a doua zi după vizita la Belgrad a vicepreşedintelui american Joe Biden, în cursul căreia s-a convenit consolidarea relaţiilor dintre Serbia şi Statele Unite, glaciale după recunoaşterea Kosovo de către Washington.

Mai multe articole despre:
Serbia grenadă bărbat Boris Tadici