MENIU

Barack Obama s-a întâlnit cu fratele său vitreg cu prilejul vizitei în China

Barak Obama, Mark Obama Ndesandjo
Obama despre întâlnirea cu fratele lui

\"Ne-am strâns puternic în braţe. De asemenea, s-a îmbrăţişat şi cu soţia mea. Este foarte puternic, pentru că este fratele meu mai mare\", a declarat Mark Obama Ndesandjo, care trăieşte la Shenzhen, în sudul Chinei şi care s-a deplasat la Beijing pentru a se întâlni cu preşedintele american.

Preşedintele american Barack Obama s-a întâlnit cu fratele său vitreg cu prilejul vizitei efectuate în China, o întâlnire scurtă, dar emoţionantă, a declarat miercuri fratele liderului de la Casa Albă, într-un interviu acordat postului de televiziune CNN, relatează AFP.

\"Ne-am strâns puternic în braţe. De asemenea, s-a îmbrăţişat şi cu soţia mea. Este foarte puternic, pentru că este fratele meu mai mare\", a declarat
Mark Obama Ndesandjo, care trăieşte la Shenzhen, în sudul Chinei şi care s-a deplasat la Beijing pentru a se întâlni cu preşedintele american.

Ndesandjo, care seamnă foarte mult cu fratele său vitreg, a afirmat, într-un roman cu tentă autobiografică ce urmează să fie publicat, că a avut de suferit din cauza violenţei tatălui său,  Barack Obama senior.

Preşedintele, care a fost crescut de mama sa după despărţirea părinţilor, când avea numai doi ani, şi care l-a revăzut pe tatăl său când avea zece ani, a declarat că nu a fost surprins de aceste dezvăluiri. \"Nu am citit cartea. Dar nu este un secret pentru nimeni că tatăl meu (mort în 1982 - n.r.) era o persoană care avea probleme\", a declarat preşedintele pentru CNN.

La rândul său, Ndesandjo, un om de afaceri stabilit în China de şapte ani, a declarat că a vorbit despre familie cu fratele său vitreg. \"Nu-l cunosc bine. L-am întâlnit pentru prima oară în urmă cu aproximativ doi ani\", a spus Obama despre fratele său, născut din căsătoria lui Barack Obama senior cu Ruth Nidesand, cea de-a treia soţie.

Romanul lui Ndesandjo, care trebuia să fie iniţial o autobiografie, prezintă povestea unui bărbat nevoit să-şi înfrunte trecutul, din Kenya şi Statele unite, după sosirea în China, în urma atentatelor din 11 septembrie.

Licenţiat al prestigioaselor universităţi Stanford şi Brown, el povesteşte că a plecat din Statele Unite după ce şi-a pierdut locul de muncă, într-un moment în care încerca să-şi găsească un drum în viaţă. El s-a dedicat la Shenzhen muzicii şi, totodată, este consultant pentru exportatorii chinezi.

Mai multe articole despre:
Barak Obama