MENIU

Barack Obama s-a declarat fan Harry Potter

Foto: REALITATEA.NET

Preşedintele american Barack Obama a făcut, luni, o vizită surpriză elevilor dintr-o şcoală primară din suburbia Washington-ului, unde a vorbit despre importanţa lecturii, dar şi despre simpatia lui pentru Harry Potter şi pentru monştrii lui Max, relatează AFP.

În cantina şcolii Veirs Mill, în Maryland, Obama a mărturisit copiilor că a vizionat filmul cu monştrii lui Max, împreună cu fiicele sale, Sasha şi Malia. "Merită să îl vedeţi", a spus Obama, îndemnându-i pe elevi să se ducă la filmul care a reuşit să se situeze pe prima poziţie a box-office-ului american în acest week-end.

Filmul, o dramă-fantezie, este regizat de Spike Jonze şi este bazat pe cartea pentru copii "Where the Wild Things Are" de Maurice Sendack, publicată în 1963. Pelicula a ajuns pe primul loc în box office-ul american în primul weekend de la lansare, depăşind aşteptările criticilor care au considerat-o prea întunecată şi înfricoşătoare pentru copii.

Filmul spune povestea puştiului neastâmpărat Max, care după ce este pedepsit de părinţi într-o seară face să crească în camera sa o misterioasă pădure populată cu monştri exotici. Producţia peliculei a durat cinci ani.

Sfătuindu-i pe copii "să continuie să citească, citească, citească", Barack Obama şi-a dezvăluit şi afecţiunea pentru  Harry Potter, magicianul cu ochelari imaginat de scriitoarea  J.K. Rowling. "Malia şi cu mine am citit toate cărţile Harry Potter. Le-am găsit foarte bune", a spus preşedintele american, stârnind încântarea copiilor. "Este cea mai frumoasă zi de şcoală", a exclamat Maya, o elevă de opt ani.

Mai multe articole despre:
şcoală cărţi copii citit Harry Potter fan Barack Obama