MENIU

Barack Obama, preşedintele care-ţi plăteşte rata la casă

Foto: Cotidianul

Folosindu-se de dreptul de a lua decizii în cadrul băncilor, administraţia democrată alocă 75 de miliarde de dolari pentru refinanţarea a 9 milioane de americani în pericol de a-şi pierde locuinţele.

Preşedintele Barack Obama a anunţat alocarea a 75 de miliarde de dolari pentru sprijinirea proprietarilor ale căror datorii sunt mai mari decât actuala valoare de piaţă a imobilului pe care îl deţin. Potrivit lui Obama, noul plan priveşte refinanţarea creditelor ipotecare şi urmează să prevină confiscarea locuinţelor a circa nouă milioane de americani. Cele 75 de miliarde de dolari se adaugă unui pachet destinat relansării economiei SUA, care depăşeşte deja 2.000 de miliarde.

Programul prevede refinanţarea creditelor contractate de proprietari, dar şi restructurarea ratelor, pentru a preveni pierderea locuinţelor. Guvernul american estimează că peste 5 milioane de proprietari vor fi salvaţi prin programul refinanţare.

Nu vor avea acces la ajutoarele oferite de stat cei care au contractat credite imobiliare mai mari de 400.000 de dolari sau care au mai mult de o locuinţă. Americanii care au rambursat deja 20% din valoarea creditului pot cere refinanţare şi în afara programului guvernamental. Toţi cei care vor dori să aiba acces la acest program vor trebui să probeze însă că dispun de veniturile necesare achitării ratelor refinanţate, în timp ce analiştii americani consideră că mulţi dintre americani nu dispun de aceste venituri şi vor prefera să nu se supună verificărilor.

 

Citeşte mai mult în Cotidianul 

Mai multe articole despre:
SUA Barack Obama ajutoare de stat